vineri, 16 aprilie 2010

Au kiosque de journaux

Le 15 avril 2010

Jeudi.À la poste beaucoup de monde, pensions et factures et beaucoup de courrier aussi, surtout des factures d’électricité. C’est pour ça que je suis allée, pour payer les factures. Aussi j’ai envoyé de l’argent à une famille qui ne se débrouille plus...Et une lettre.
Au kiosque des journaux, j’ai trouvé, enfin le magazine demandé il y a longtemps déjà et j’espère que la dame me trouvera un livre d’Irving Stone, que j’ai lu depuis longtemps déjà, Agonie et extase, je ne sais plus si la traduction en français a ce titre mais il s’agît de la vie et de la création de Michelange.

Joi. La Poştă, lume multă, de nu era loc să intri,pensii şi facturi de plătit precum si foarte mult curier, tot facturi, cele mai multe de la Electrica. Eu, tot pentru facturi eram acolo, am trimis de asemenea nişte bani, nu mulţi unei familii care se află în dificultate. Şi o scrisoare...
La chioşcul de ziare, am găsit, în fine, revista căutată acum o lună, numărul din această lună se-nţelege şi sper că “ziarista”, cum îi zic oamenii pe aici, îmi va aduce o carte de Irving Stone, pe care am citit-o de multă vreme deja, Agonie si extaz, o carte despre viaţa şi creaţia lui Michelangelo, o biografie romanţată, cum ar veni.

4 comentarii:

  1. Bineînţeles că a trebuit să şterg şi să refac şi această postare pentru a reface pe cea anterioară.
    Mai ştiu pe cineva care era gata să renunţe la blog pentru probleme asemănătoare, care ţin de administratorii blogspot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este vorba cumva despre http://www.tronchesdecake.com/ ? E fain blogul ăsta, dar trebuie să cunoşti foarte bine limba şi realităţile franceze pentru a gusta ironia şi glumele din textele lui.A1

    RăspundețiȘtergere
  3. MA bucur ca s-a redeschis chioscul!Am atatea carti de la el.

    RăspundețiȘtergere
  4. C'est bien ce kiosque. Et il y a des gens qui le fréquentent.C'est encore mieux!

    RăspundețiȘtergere