vineri, 13 iunie 2014

Fraises de bois



Le 13 juin 2014

Vendredi. Chaque jour, je commence mon journal avec „je”, c’est un peu...égoïste, mais c’est mon journal, je pense que ce n’est pas si grave...
Sur mon allée j’avais protégé depuis quelques années une plante de fraise de bois. Maintenant j’en ai plein. Il y a deux ou trois ans j’en ai fait une liqueur avec la recolte. En fait, je voulais seulement que mes petits fils connaissent cette plante et ses fruits avec leur fort arôme.

Vineri. În fiecare zi, îmi încep jurnalul cu „eu”, e cam...egoist, dar este jurnalul meu, mă gîndesc că nu-i prea grav...
Pe aleea mea, am protejat o dată o plăntuţă de fragi de pădure. Acuma am o mulţime. Acum doi-trei ani am făcut chiar nişte lichior, ce se cheamă pe la noi fragată. De fapt eu voiam doar ca nepoţii mei să cunoască această plantă şi aroma ei puternică.

   




5 comentarii:

  1. Imi plac enorm fragutele si le-am adus si eu in gradinuta mea, dar la mine nu rodesc. Anul asta am facut lichior de capsuni. Tare mi-ar place sa gust din fragata ta :) Imi inchipui, ce aromata e :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fragata mea era foarte, foarte parfumată, mă temeam să nu devin... acoolică pentru că era foarte bună, nu am mai făcut de atunci, poate în anul acesta... Frăguţele tale vor rodi, sînt sigură, ai puţintică răbdare!!!

      Ștergere
  2. acum doi ani si eu am facut din zmeura, zmeurata si e foarte buna. imi inchipui cum e si fragata ta ... si capsunata lui dani ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zmeurată nu am făcut, dar am încercat un lichior din mai multe fructe de pădure: frăguţe, zmeură, afine, merişoare şi mure, le-am spus în ordinea în care se coc pe aici...I-am zis "tutti frutti", dar e cam lungă perioada în care stă doar cu zahărul şi mă temeam că nu-mi iese, dar a fost foarte bun, aroma cea mai puternică a dat-o zmeura şi culoarea închisă de tot au dat-o murele ţi afinele...Îţi urez reuşită cu experimentele culinare!

      Ștergere
  3. Je me rapelle bien ta "fragata" et ta peur de te rendre dépendente...Pour le moment on se rejouit de la beauté de ces petites fleurs.

    RăspundețiȘtergere