Saturday, February 15, 2014

Tamus communisLe 14 fevrier 2014
Vendredi. Ces jours, depuis hier, il y a un mal au dos qui me tracasse, un mal qui annonce un changement de temps. J’espère que ça ne durera pas longtemps parce que c’est vraiment très ennuyant. Heureusement, en dehors de remèdes que j’ai déjà, je viens de recevoir encore un, que j’aime plus, peut-être parce que c’est quelque chose de neuf. C’est un gel, à base d’une plante, Tamus communis, dont je ne connais pas le nom populaire ni en français ni en roumain, on en utilise les raciness pour faire des teintures qu’on utilise ensuite pour faire des crèmes contre les douleurs rhumatismaux.

Vineri. În aceste zile, de ieri, mă supără o durere de spate, din aceea care anunţă schimbarea vremii. Sper că nu va dura mult, fiindcă e într-adevăr foarte plictisitor. Din fericire, în afara remediilor pe care le am în casă, tocmai am primit încă unul care îmi place mai mult, poate fiindcă e ceva nou. E un gel pe baza unei plante, Tamus communis, nu-i ştiu numele popular nici în română nici în franceză, se utilizează rădăcinile din care se prepară o tinctură, care se foloseşte la obţinerea de creme împotriva durerilor reumatice.

  

12 comments:

 1. Şiiii? Ţi-a trecut?A1

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da. Mi-a trecut, cred că gelul ăsta a ajutat, dar mai cred că era o atenţionare de vreme rea. Dimineaţa următoare, ningea. Asta e. Merci.

   Delete
 2. Untul pământului - cred că asta este.


  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulţumesc, Carmen Nataşa. Am văzut şi eu, dar tot nu credeam că ăsta este numele, mă gîndeam că este denumirea unguentelor...
   Blogurile tale sînt atit de plăcut de citit, Pianina mecanică mai ales.

   Delete
 3. da, am folosit si eu si e bun, iti ia durerile.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Deocamdată, eu sînt bine. Mulţumesc.

   Delete
 4. Daca e eficient, o sa caut si eu pentru mama, bine ca stiu :) Merci, Marta !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eu mai am un unguent naturist pe baza aceleaşi plante dar mi-e greu să-l utilizez pentru că este foarte dens şi nu-pot întinde cu uşurinţă pe piele.

   Delete
 5. Replies
  1. Thanks Diana for your kind comments.

   Delete