duminică, 9 februarie 2014

Dans le jardin de Lyliane



Le 9 fevrier 2014

Dimanche. Je suis en manque de sujets, je devrais sortir plus souvent. La vie continue,je dirais, sans rien d’important...
J’écris plat mon journal et je n’ai pas envie de poster.
J’ouvre l’ordinateur, je vais voir mon e-mail, ensuite je vais sur facebook, prendre des nouvelles sur ma famille et les amis, lire quelques articles de Yahoo!News Romania où il y a beaucoup de platitudes, mais moins que sur les chaines info de tv. Et ainsi de suite...

Dans mon mail-box j’ai trouvé cette image venant du jardin de mon amie, Lyliane. Là-bas, aussi, le temps est à la pluie.
Dans son message je viens de lire"

Un rayon de soleil cet après midi mais pluie hier et encore pour demain....

Je t'envoie la photo du pommier du japon qui a fleuri en janvier cette année
donc avec un peu de retard.
J'espère que tu vas bien,..."
Duminică. Îmi lipsesc subiectele, ar trebui să ies mai mult...Viaţa continuă, aş zice, fără nimic important. Îmi scriu cu platitudine jurnalul şi nu am chef să postez.

Deschid calculatorul, merg, mai întîi în e-mail, apoi pe facebook, de unde iau veşti despre ai mei, despre familie, despre prieteni, citesc ceva articole de pe Yahoo!News Romania unde găsesc multe platitudini, dar cu mult mai puţine decît pe televiziunile de ştiri. Şi tot aşa...



În mail-box-ul meu găsesc această imagine care vine din gradina prietenei mele Lyliane. Şi acolo vremea este mohorîtă şi ploioasă.

În mesajul ei, citesc:"O rază de soare azi, ploaie ieri, dar şi mîine. Îţi trimit o fotografie a mărului meu japonez, care a înflorit în ianuarie, în acest an, deci cu puţină întîrziere. Sper că eşti bine,..."




9 comentarii:

  1. Neasteptata culoare in postul de azi :) Eu stiam arbustul asta ca si gutui japonez. Aveam unul in curtea case parintesti, dar fructe n-am vazut niciodata ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietena mea locuieşte în Provenţa, dar mărul sau gutuiul japonez înfloreşte şi-n Apuseni, dar nu acum. Mult mai tîrziu, în primăvară. Mulţumesc Dani.

      Ștergere
  2. Dar şi la noi sunt arbuşti care înfloresc iarna.
    Mi-ar plăcea şi mie foarte mult să am câte ceva de aici:
    http://www.planthalia.ro/2014/01/florile-iernii.html
    Ne putem măcar inspira, poate odată şi-odată... :)

    Mă gândeam ca în primăvară să merg la pădure să iau viorele cu rădăcină. Nu cred că s-ar supăra cineva că prăduiesc pădurea, nu? Şi să le pun în grădină, să am şi eu. :)
    (De cumpărat nu am văzut să existe.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc mult dragă Carmen Nataşa. Comentariul tău conţine informaţii preţioase pentru una ca mine, care nu are de unde să cumpere plante. Pînă acuma am luat de la grădinabakker, sînt scumpe şi mai ales nu întotdeauna se adaptează.

      Ștergere
  3. Chiar te saturi de la un timp de mohoreală şi "depresie", iată o imagine mai optimistă...Merci.A1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, da! O imagine ca asta îţi dă impresia că primăvara este mai aproape şi totul devine suportabil.

      Ștergere
  4. Le printemps arrivera chez toi aussi. Patience!

    RăspundețiȘtergere
  5. It is said that: evreything you send out into univers-comes back to you.

    RăspundețiȘtergere