Friday, May 31, 2013

En fin de maiLe 30 mai 2013

Jeudi. Ma voisine, Mariana, si elle a vidé ses chambres, au moins elle a chaulé les murs et a peint les portes et les planchers. Pas seule, avec sa soeur Lili et un homme bon à aider, Petrică, en plus elle est jeune.
Le temps est toujours mauvais, j’essaie de prendre une photo du rosier que je  viens de planter. Je ne sais pas s’il va bien ou pas, car il est un peu tard pour ce genre de travail, mais je l’ai trouvé chez une fleurise de Cîmpeni, oublié dans un coin.
Les rosiers sauvages viennent de fleurir. Bientôt, je vais faire du sirop. La pivoine rouge est vraiment en feu.

Joi. Vecina mea, Mariana, dacă tot a scos de prin casă, măcar a şi văruit, a vopsit uşi, podele. Asta, da! a meritat osteneala. Dar nu mă pun cu ea. Este tînără şi a avut ajutoare, pe sora sa Lili şi pe un tip, bun la toate, Petrică.

Timpul este în continuare urît, încerc să fac o fotografie trandafirului pe care tocmai l-am plantat. Nu ştiu dacă merge bine sau nu, este cam tîrziu pentru astfel de lucrări, dar l-am găsit la o florăreasă din Cîmpeni, uitat într-un colţ. Trandafirii sălbatici încep să înflorească, în curînd voi face sirop. Bujorul roşu este cu adevărat o splendoare.


  1 comment:

  1. Florile tale nu se sinchisesc de ploaie. Faini bujori, faini bulbuci! A1

    ReplyDelete