Sunday, September 16, 2012

Ce travail ne fini plus!!!


Le 15 septembre 2012

Samedi. Encore plus occupée, mais cela se passe mieux, car la petite est ici pour nous égayer. J’ai préparé une soupe avec la viande de boeuf et des „sarmale”, dans du choux frais, mais avec de la saumure de l’an dernier. Il y avait encore un chou, mais je devais le mettre dans de l’eau froide pour devenir plus tendre.
J’ai lavé les concombre et, le soir quand Elisa est allée au lit j’y ai mis de l’eau bouillie avec du sel.

Sîmbătă. Încă şi mai ocupată, dar este mai bine azi, fiindcă micuţa ne înveseleşte cu şotiile ei. Am făcut o ciorbă de zarzavat cu carne de vită şi sarmale cu varză proaspătă, dar cu moare de anul trecut. Mai era o varză murată, dar nu aveam timp s-o ţin suficient în apă rece pentru a se desăra şi dezacri.
Am spălat castraveţii şi i-am opărit cu saramură, dar numai după culcarea fetiţei.

  

2 comments:

  1. Şi mie îmi plac castraveţii în saramură, mai degrabă decît în oţet, cei mai mari, mai degrabă decît cei foarte mici...Spor la lucru!A1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu înțeleg de ce în magazinele noastre nu se găsesc castraveți în saramură. Poate așa, nu m-aș epuiza toamna cu așa multe conserve...

      Delete