vineri, 7 aprilie 2017

Deux jours avant le Dimanche des Fleurs

Le 7 avril 2017 



Vendredi. Les fêtes pasquales arrivent vite. Le dimanche dernier, dans le village, il y a eu la première foire de cette année, La Foire des Fleurs. On achète des provisions pour Pâques, et sans faute quelque chose de nouveau, vêtements et chaussures, pour cette fête.
Dans notre famille, il y a des orthodoxes et des catholiques, cette fois
on se prépare pour une seule fois, le 16 avril.
Ce matin, en nous réveillant, nous avons eu la surprise blanche, il neigeait avec de gros flocons. Comme d'habitude l'hiver ne peut pas se décider de partir et le printemps n'ose pas lui prendre la place.
J'ai un appareil photo Nikon jusqu'à ce que je récupère le mien, je l'avais oublié à Alba
Iulia.

Vineri. Sărbătorile pascale sosesc în grabă. Duminica trecută, la noi a avut loc primul tîrg din acest an, Tîrgul Floriilor. Lumea a făcut provizii pentru Paști și negreșit ceva nou, haine, încălțăminte, pentru această sărbătoare.
În familia noastră există ortodocși și catolici, așa că de data aceasta ne vom pregăti o singură dată, în 16 aprilie.
În această dimineață, la trezire, am avut o surpriză albă, ningea cu fulgi mari. Ca de obicei iarna nu vrea să plece, iar primăvara nu îndrăznește să-i ia locul. 
Am un aparat foto, Nikon, pînă la recuperarea celuilalt, pe care l-am uitat la Alba Iulia.

 

10 comentarii:

  1. Oh, Marta! Ninge la voi! Brrrr... Eu traiesc aici numai printer catolici! Oameni tare buni! Gasesc normal ca sa sarbatorim pastele cu totii o data!
    Acum 39 de ani eram in luna de miere la Brasov. Im Bucuresti era cald si primavera asa ca am plecat în pantofi decupati iar a doua zi la Brasov a nins asa ca la tine acum! :))) Am stat o saptamana mai mult in hotel! :)))))
    Weekend minunat draga mea! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ieșit din casă doar ca să aducem lemne și am intrat în grabă. Toată ziua a nins.

      Commentariile tale îmi fac plăcere mereu. Sfîrșit de săptămînă însorit îți urez, dragă Ella,

      Ștergere
  2. ohoho, a nins pe la tine... la noi a plouat, a bătut vântul cu putere, este friguţ !!! frumoase fotografii, mai ales camera !!! sper să vină şi zile pline de căldură ! pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primăvară cu surprize, dragă prietena-japoneză. Mulțumesc că ai trecut pe la mine, mult soare în viața ta îți doresc,

      Ștergere
  3. Duminica de Florii minunata, draga Marta!
    Mult senin si multe culori in jurul tau!

    RăspundețiȘtergere
  4. Curieux, curieux la neige et curieux le coutume d'une chose neuve pour le dimanche de rameaux, ici c'est le même...mais ça se perd...
    Bisous et belle Pâque.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bonjour Sara et merci pour la visite et pour le gentil comment. Biensûr que je me demande d'où vous venez et je vais suivre vos posts. Donc, à la prochaine fois et merci encore,

      Ștergere
  5. Ninsoare de Paste? E ceva obisnuit in zona?

    Mda...si eu obisnuiesc sa merg imbracata neadecvat la munte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se mai întîmplă și asta. Primăvara, la munte, nu poți conta pe vreme. Oricum e timpul, îți urez sărbători fericite, dragă Laura C!

      Ștergere