28 septembrie 2009
Lundi. J’ai beaucoup de travail mais, c’est mon plaisir de préparer des conserves pour l’hiver: des cornichons d’abord et ensuite je verrai. Les aubergines peuvent attendre un peu.
Pour les cornichons j’ai tout ce qu’il faut:
10 kg concombres
Pour la saumure: eau, sarriette, fenouil, feuille de laurier, poivre-grains, feuilles de griottier, feuilles de céleri, ail et 40 grammes de sel pour chaque litre de saumure. Il faut dire: du sel brut, sans iode, si possible.
Pour obtenir la saumure on fait bouillir l’eau avec les aromes ci-dessus et le sel juste avant de la mettre dans les bocaux.
Pentru castraveţi am tot ce-mi trebuie:
10 kg castraveţi
Pentru saramură: apă, cimbru, mărar, foi de dafin, piper boabe, frunze de vişin, frunze de ţelină, usturoi şi 40 g sare pentru un litru de apă. Trebuie să spun sarea cea mai bună e sarea brută, de la sac, fără iod, dacă se poate.
Pentru a obţine saramura se fierbe apa cu sarea şi aromele enumerate mai sus.
Am spălat castraveţii şi i-am opărit în apă cu sare, cam o lingura la un litru. Las pînă mîine, apoi îi aranjez în borcane bine spălate. Reţeta originală nu zice de opărit, dar risc să nu stea timp mai îndelungat tari şi bine coloraţi. Aşa pot să pun ceva mai puţină sare în saramură. Îmi place să decorez cu rondele de morcovi şi pătrîjel, mai pun ardei pişcători şi deasupra pun rădăcină de hrean. In fine, torn saramura clocotită.Cea cu aromele!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire