duminică, 16 martie 2014

Hiver de retour



Le 16 mars 2016

Dimanche. La Transylvanie n’a pas été invahie par les Hongrois comment s’inquiétaient les postes de télévisions de Bucarest, car hier c’était la Journée des Hongrois de partout.


Ici, à la maison, nous avons vecu sous la terreur de la fumée et on avait l’impression que la
cheminée reastera bouchée pour toujours. Enfin, pendant la nuit presque, on s’est arrêté. Nous avons fait un minimum de nettoyage, l’aspirateur a bien marché et nous avons rentré les tapis, car le temps s’annonçait mauvais.
Aujourd’hui, en nous réveillant, il neigeait à gros flocons et bientôt une couche de neige s’est mis sur la terre, sur mes petites fleurs...

Duminică. Transilvania nu a fost invadată de unguri cum se nelinişteau televiziunile bucureştene, căci ieri, era Ziua ungurilor de pretutindeni.

Aici, la noi acasă am trăit sub teroarea fumului şi aveam impresia că hornul va rămînea înfundat pentru totdeauna. În fine, odată cu venirea nopţii lucrarea s-a oprit. Am făcut un minimum de curăţenie, ca să putem dormi, aspiratorul ne-a fost de mare folos şi am adus în casă covoarele, căci timpul se anunţa urît.

Astăzi, la trezire, afară ningea cu fulgi mari şi, în curînd un strat de zăpadă s-a aşternut pe pămînt, pe floricelele mele... 

  


8 comentarii:

  1. Iar ninge ? Asta-i zapada mieilor, nu ? Fotografia cu narcisele pe fond de zapada e cea mai frumoasa, ca o promisiune de vreme buna. Sper ca soba e in ordine si n-o sa va mai dea bataie de cap. Ai descris cu mult calm toata aventura cu fumul, ma gandesc, cum as fi reactionat eu ... mai ales daca vremea lua o turnura ca in postul de azi. Numai bine, Marta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am descris cu mult calm...Eh, avea cine să să se enerveze pentru doi...

      Nu mai ninge, din contră e vreme plăcută, chiar caldă, dar ne-a rămas zăpadă iar floricelele abia acum încep să se vadă. Mulţumesc Dani P.

      Ștergere
  2. Bonjour ... Fin de l'hiver? Merci de visiter le blog.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă aveţi încă zăpadă, chiar a nins, nu glumea!A1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar că temperatura rămînea pozitivă chiar şi atunci...

      Ștergere
  4. Mais qu'est-ce qu'il se passe, l'hiver est de retour?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L'hiver voulait nous faire peur, il a réussi un peu, on pensait aux petites fleurs qui seraient abimées par la neige...

      Ștergere