Saturday, December 7, 2013

Nicolas 2013Le 6 décembre 2013
Vendredi. Le Père Nicolas arrive sur un cheval blanc. La neige s’accumule depuis la nuit, au début, superficielle et légère, vers le soir plus décidée et lus abondante. A cause du vent, nous avons des courtes pannes de courant électrique, on ne peut pas faire le feu dans la Centrale, je l’ai déjà fait dans le poël du salon. Nous avons été sages, tous les deux, dans les chaussures il y avait de mandarines, on a pensé à la même chose.

Vineri. Moş Nicolae a sosit pe un cal alb. Zăpada se adună încă de azi noapte, la început superficială şi uşoară, către seară mai hotărîtă şi mai abundentă. Din cauza vîntului, nu putem face foc în Centrală, l-am şi mutat în teracota din salon. Noi am fost cuminţi, amîndoi, în bocanci erau mandarine cînd ne-am trezit, ne gîndiserăm la acelaşi lucru.

  


6 comments:

 1. Ai lăsat muşcata asta să-şi facă de cap...Floricica se chirceşte pentru că se teme de zăpadă.A1

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ce fragilă este! Mai am nişte butaşi de muşcată roz, care au înflorit pentru că nu le-am rupt mugurii...Mulţumesc pentru comentarii.

   Delete
 2. Rosu pe alb ... ma duce gandul la Alba ca Zapada ...

  ReplyDelete
 3. Ninge de trei zile şi pînă la urmă, viscolit sau nu, se va depune un strat...Vom avea parte de ea pînă în aprilie. Toate cele bune,

  ReplyDelete
 4. Vous avez eu, donc, une belle fête. Je te souhaite de belles journeés toujours!

  ReplyDelete
 5. Oui, nous avons eu une belle fête, comme pour deux villeux, qu'est-ce tu veux! Merci.

  ReplyDelete