luni, 25 noiembrie 2013

Seule



Le 25 novembre 2013

Lundi. Je suis en train de lire un roman français écrit par une femme, Annie Sanerot-Degroote avec une préface de Jeanne Bourin, c’est un livre très alerte, dont l’action se passe environ les années 1850, dans une région qu’on appelle les Flandres françaises, dont je ne sais pas beaucoup de choses.
J’ai rencontré des gens de cette région qui devaient me dire comment se prononce leurs noms ou prénoms: Degroote, Berteloot, Orpha, Quentin et autres.

Je l’ai commencé il y a deux jours, mais je n’ai pas  trop avancé avec le bavardage de ma soeur et moi, mais depuis hier, je suis seule et sans la tv qui marchais sans arrêt.

Luni. Tocmai citesc un roman franţuzesc, scris de o femeie, Annie Sanerot-Degroote, cu o prefaţă de Jeanne Bourin, o carte foarte alertă, a cărei acţiune se petrece în jurul anilor 1850, într-o regiune ce se cheamă Flandra franceză, despre care nu ştiu prea multe.
Am întîlnit oameni care veneau din această regiune care trebuia să-mi spună cum se pronunţă numele sau prenumele lor: Degroote, Berteloot, Orpha, Quentin şi altele.

Am început-o acum vreo două zile dar nu am avansat prea mult cu vorbăria soră-mi şi a mea, dar de ieri sînt singură şi fără tv, care mergea fără oprire.

  



6 comentarii:

  1. Buna, Marta !
    M-am tot gandit unde sa comentez si pana la urma m-am oprit aici :)
    E grozav, ca poti citi o carte in limba in care a fost scrisa. Nici eu nu stiu prea multe despre Flandra ... si daca stau sa ma soocotesc e muulta vreme de cand n-am mai pus mana sa citesc un roman. Doar in vacanta de vara ramane timp de lectura ...
    O seara linistita ! Vremea asta e numai buna de citit ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu aveam timp pentru lectură în tinereţe. Nu aveam nici cărţi prea multe, dar vine o vreme pentru toate. Mulţumesc pentru comment, îmi face mare plăcere.

      Ștergere
  2. Salut şi lectură plăcută! Ai citit pe facebook un articol despre comentatorii anonimi? Scuză-mă, dar eu doar aşa mă descurc.A1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru mine nu eşti "anonim". Mai am o prietenă care nu poate să comenteze nici anonim, încă nu am aflat de ce...Poate de la mine...Te pup,

      Ștergere