joi, 27 iunie 2013

Bénédiction



Le 27 juin 2013

Jeudi. Le pope a passé pour bénir la maison, il a fait un petit dessin avec une bougie, j’en suis toujours fascinée, comme les enfants, il l'a fait sur un des murs et il a dit des prières pour notre santé et la santé des personnes qui entrent dans notre maison avec de bonnes pensées. Notre maison a été bénie comme ça, une seule fois, il y a plus de 30 ans, à l’occasion du baptême de notre fils Dan-Martin, par le pope de cette époque-là, Viorel Todea.

Joi. Preotul a trecut azi pe la noi, ca să facă sfeştanie, dacă vrem, bineînţeles. El a făcut un desen cu o lumînare, asta mă fascinează pe mine, ca pe copii, l-a făcut pe un perete al casei şi a spus rugăciuni pentru sănătatea noastră şi a celor care ne trec pragul cu gînduri bune. Casa noastră nu a mai fost binecuvîntată astfel de mult timp deja, de acum mai bine de 30 de ani, de la botezul fiului nostru Dan-Martin, de către preotul de atunci, Viorel Todea.

   



2 comentarii:

  1. Sfeştanie. Asta nu se face atunci cînd te muţi în casă nouă? A1

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba da. Atunci cînd începi o activitate, atunci cînd cineva pleacă definitiv, cînd moare, sau pentru sănătate. Moţii obişnuiesc acest lucru pentru că la începutul verii se pleacă în transhumanţă, familiile locuiesc în munte pentru o vreme. La fel şi animalele lor. Pentru sănătatea tuturor, pentru a fi feriţi de rele, de trăsnete...Cam asta.

    RăspundețiȘtergere