Sunday, September 25, 2011

Eglantines et airelles

Le 25 septembre 2011


Dimanche. Il y a des gens qui cueillent des églantines et en font une pâte qu’ils vendent pour en faire la confiture. On doit enlever les grains et en plus les petits poils qui les entourent. C’est un travail difficile, ainsi ces personnes ont la possibilité de gagner un peu d’argent, les familles gagnent du temps, la confiture qu’en fait est très bonne. C’est les mêmes personnes qui viennent d’Alba Iulia qui me cherchent depuis quelques ans pour me vendre cette pâte.
Et j’ai reçu aussi des airelles. Demain, au travail!
Duminică. Există oameni care culeg măceşe şi prepară o pastă, pe care o vînd pentru dulceaţă sau gem. Trebuie să scoată sîmburii şi perişorii care se află în jurul lor. E o muncă mai dificilă, te lipseşti de dulceaţă dacă ar fi să culegi şi să prepari fără ajutor. Astfel, aceşti oameni fac o parte din muncă, au posibilitatea de acîştiga un ban, gospodinele cîştigă timp, dulceaţa este foarte bună. Aceleaşi persoane mă aprovizionează cu pasta de cîţiva ani deja. Vin de la Alba Iulia, am cumpărat 5l.
Am primit de asemenea merişoare. Mîine, la treabă!

         

2 comments:

  1. Probabil, oamenii aceştia şi-au făcut deja o clientelă din Alba Iulia pînă pe Valea Arieşului în aceşti ani...Intr-adevăr gemul de măceşe este foarte bun, ceva fin! Spor la lucru!A1

    ReplyDelete
  2. Que de fruits des bois! Tu aura de bons provisions en hiver! Bravo!

    ReplyDelete