vineri, 2 octombrie 2009

Livres/ Cărţi



Le 29 septembre 2009

Mardi. Les cornichons ont besoin encore d’attention: j’ai ajouté un peu de vinaigre dans chaque bocal, mais avant, j’ai sorti la saumure et je l’ai remise en place, dans 3-4 jours je vais retourner deux trois fois les bocaux le dessous-dessus, et après je vais les ranger dans le garde-manger.

Aujourd’hui, j’ai fait cuire les poivrons pour la “zacusca” aux champignons(les coulemelles d’eau ).

Et pendant tout ce travail dans la maison, j’ai lu quelques livres très intéressants: Amélie Nothomb, Antéchrista, un livre imprimé seulement en 25 exemplaires. Ensuite je suis tombée sur un roman de ceux qu’on appelle best sellers, une traduction de l’américain: Alison Scott Skelton, Une vie brisée, titre originel: Family story. Maintenant je suis en train de lire Jayne Ann Krentz, Passionnement à la folie, titre original, Absolutely, positively, toujours un écrivain américain, une femme, comme les autres d’ailleurs. Je suis à ce moment très intéressée par la literature actuelle, surtout par celle écrite des femmes.

Marţi. Castraveţii mai au nevoie încă de atenţie: am pus un pic de oţet deasupra în fiecare borcan, asta după ce am scos saramura şi am pus-o la loc, peste trei-patru zile îi mai pritocesc o dată, adică îi întorc de cîteva ori cu susul în jos, rapid, după care pot să-i pun la cămara.

Astăzi, am copt şi gogoşarii pentru zacusca cu ghebe.

Şi, în tot acest timp am citit cîteva cărţi foarte interesante: Amélie Nothomb, Anthéchrista, o carte tipărită doar în 25 de exemplare, despre trecerea de la pubertate la adolescenţă. Apoi, am găsit un roman din cele care se află în categoria bestseller, o traducere din americană: Alison Scott Skelton, Une vie brisée ( O viaţă frîntă ), titlul original Family story. Acum citesc Jayne Ann Krentz, Passionnement à la folie, titlul original, Absolutely, positively, tot o scriitoare americană. Sînt, în acest moment foarte interesată de literatura feminină actuală.

2 comentarii:

  1. Buna.Super ca vorbiti de carti.Pacat ca nu sunt editii in romana ca sa schimbam impresii.Eu am citit recent o carte de un scriitor francez,carte numita Franz si Francois.Acum citesc o carte din seria Crime.Scene de la Flacara,Filiera greceasca de Bogdan Hrib,un scriitor roman.E un roman politist.Eu nu prea citesc genul asta dar mai trebuie si o schimbare uneori.Am cumparat O moarte care nu dovedeste nimic de Anton Holban si sunt nerabdatoare sa o recitesc.La fel cu Robinson Crusoe de Daniel Defoe.Lectura placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai pentru că locuiesc departe de librării nu prea pot cumpăra cărți și nu cred că aș mai cumpăra pentru că nu am unde să le mai așez...Mulțumesc mult pentru commenturi.

      Ștergere