joi, 2 februarie 2017

Indignés

Le 2 fevrier 2017

Jeudi. 

Ces jours, je suis un peu boulverssée par les événements qui se déroulent dans mon pays, tous les Roumains en sont plus ou moins.
Le parti politique qui a gagné aux élections du décembre 2017, qui a une majorité confortable dans les structures responsables des   décisions politiques, notamment le gouvernement, veut changer les lois concernant la corruption et il a réussi à indigner les Roumains qui sont en train de protester dans les grandes villes du pays...

Joi. 

În aceste zile, sînt puțin contrariată de evenimentele care se desfășoară în țara mea, toți românii sînt, de alfel, mai mult sau mai puțin.
Partidul politic care a cîștigat la alegerile din decembrie 2017, care are o majoritate confortabilă în toate structurile cu putere de decizie politică, vezi guvernul, vrea să schimbe legile privind corupția și a reușit să provoace indignarea românilor, care protestează în marile orașe ale țării...(photo:Alba Iulia internet)



În presa europeană:
http://www.lefigaro.fr/international/2017/02/02/01003-20170202ARTFIG00102-les-roumains-manifestent-en-masse-contre-un-decret-du-gouvernement.php

Facebook:
Cluj http://clujcapitala.ro/2017/02/update-cluj-jandarmi-care-insotesc-coloana-de-protestatari-au-intonat-desteapta-te-romane-alaturi-de-manifestanti-mama-tata-sunt-in-strada-sa-apar-viitorul-copiilor-mei-si-a-altora/
    


8 comentarii:

  1. Și după conferința de presă de pe TVR 1, după ,,lămuririle" date de Dragnea și de ,,primul ministru"...tot indignată sunt!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa sînt și eu! În suflet sînt alături de oamenii aceia din stradă!

      Ștergere
  2. Cred ca asa se nasc dictaturile si regimurile totalitare. Pe mine ma uimesc cei care inca mai sunt de partea lui dragnea si a partidului lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu-i înțeleg pe cei care continuă să ne abată atenția înspre alte probleme, vezi aia că Iohanis a organizat totul. Asta după ce s-au străduit și uneori chiar au reușit să ne facă să credem că-i un...papă-lapte. Eh, comentăm și noi...Sănătate!

      Ștergere
  3. Both your country and mine are having major problems. Let's hope they can be solved without harm to the citizens.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi, Judi. Yees, we should be optimistic. Thanks for coming, dear Judy,

    RăspundețiȘtergere
  5. da, Marta! suntem putin speriati si contrariati cu totii...chiar nu se pot pune de acord in liniste? eu nu tin cu nici un partid dar nelinistita sunt!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea ai cu cine să ții...Și mai ales nu se văd lideri de nici o parte, asta e cel mai trist lucru. Așa s-a votat la noi în ultima vreme, împotriva cuiva, nu pentru țară, sau pentru oameni, sau pentru idei înălțătoare. Ce trist!!! Sper să trecem cu bine peste nebunia asta, nu știu cum dar sper. Zile frumoase îți urez,

      Ștergere