miercuri, 1 aprilie 2015

Petit déjeuner

Mardi. Mon petit déjeuner. J’aime manger dans le salon, pas dans la cuisine comme tous les gens par ici. Je prends tard le petit déjeuner. Je ne me lève pas tard, mais depuis peu, j’essaie de me débarrasser de mes mauvaises habitudes alimentaires, mettre dans la bouche n’importe quoi, n’importe quand. Je bois une tisane d’abord. Après, je prépare mon assiette. 

Liviu est déjà dans la salle de sport avec ses classes, je les entends,  grande animation là-bas, c'est le championnat de voley-ball de l'école.

Marți. Mic dejun. Îmi place să mănînc în salon, nu în bucătărie cum se obișnuiește pe aici. Îmi iau micul dejun tîrziu. Nu mă scol tîrziu, dar de un timp încerc să scap de proastele mele obiceiuri alimentare, de a pune în gură orice și oricînd. Beau un ceai mai întîi. După aceea îmi pregătesc farfuria.

Liviu e deja în sala de sport cu elevii din clasele sale, aud de aici animția stîrnită de campionatul de volei al școlii.


  

8 comentarii:

  1. Foarte sănătos să mănânci dimineața!
    Cochet aranjat micul dejun, îți face poftă de mâncare.
    Îmi place ceașca de ceai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cînd ai probleme, fă-ți un ceai și bea-l pe îndelete dintr-o cană care îți place! Așa toate trec...

      Ștergere
  2. Mie imi place farfuria :) Si felul in care ai aranjat totul. Bravo ! Cand sunt acasa si eu fac la fel, dar in zilele in care plecam la scoala si la servici suntem cam decalati si grabiti ... ar trebui sa ma scol mai devreme. Greu de realizat, fiindca imi place somnul de dimineata :) Te admir, ca ai reusit sa schimbi un obicei prost !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. „...în zilele în care plecăm la școală și la servici” , în acele zile mănînci pe apucate, în grabă, te gîndești mereu la ceilalți și...vezi, așa am fost și eu. De aceea, acum, nu vreau să mă mai grăbesc, vreau să fac totul așa cum trebuie, să mai profit și eu puțin de timpul meu...Adevărul e că mereu mă mocăiesc înainte de masă, dar o fac cu plăcere. Pentru mine a sosit acel timp. Te salut, merci pentru vizită,

      Ștergere
  3. Ai dreptate. Acum a sosit acel timp cînd faci ceva pentru tine, chiar dacă acel ceva e un ceai pe care ,odinioară, nu aveai vreme să-l savurezi...A1

    RăspundețiȘtergere
  4. Bon appétit, ma chère! Toi et ton chat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci. j'espère que toi aussi, tu prends ton temps pour manger le matin.

      Ștergere