sâmbătă, 28 martie 2015

Travaux dehors en fin de mars

Le 28 mars 2015

Samedi. La semaine qui vient de finir j’ai passé du temps dehors en coupant les rosiers et en nettoyant l’allée, du travail il y en a encore, mais depuis hier, il pleut. On en avait besoin.

Le temps passe si vite, mon persil en pot a poussé en l’honneur de l’échinoxe déjà,
depuis le 25 mars, l’Annonciation, mercredi, les oiseaux ont la permission de chanter, ce jour même on a entendu le coucou dans la forêt. J’en suis toujours emerveillée...

Enfin, cette nuit, 3h deviennent 4h et ainsi on passe à l’heure d’été.
Voilà.

Sîmbătă. În săptămîna care tocmai se sfîrșește, am petrecut mult timp pe afară, tăind trandafirii, făcînd curățenie pe allee, de lucru mai e destul, dar de ieri, plouă. Era nevoie și de asta.

Timpul trece atît de repede, pătrujelul meu a răsărit în cinstea echinocțiului deja, din 25 martie, de la Bunavestire, glasul păsărilor a fost dezlegat, în chiar acea zi cucul a cîntat în pădure. Eu mă tot minunez de acest lucru...


În fine, la noapte, ora 300 devine ora 400 și astfel trecem la ora de vară. Iată.  

  

4 comentarii:

  1. Pana la urma ai semanat patrunjel in ceasca cea frumoasa :) Imi inchipui, ca o sa se infoaie de mai mare dragul, plus ca miroase tare bine. Cucul nu l-am auzit, dar au aparut randunelele. E primavaraaaa ! O duminica frumoasa, Marta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să am ceva pătrunjel...

      Cucul face el cumva și exact de Bunavestire începe să cînte. Cum știe, ce simte el atunci, asta mă uimește!!!

      Ștergere
  2. Bonne question: comment il le sait?!...La nature est pleine d'énigmes...

    RăspundețiȘtergere