Le 28 octobre 2014
Mardi. Hier, j’ai reçu un coli de mon amie Lyliane, elle m’a envoyé des
pâtes de coings et deux livres pour » pour éviter que la boîte bouge » comme elle me disait, elle-même.
Je l’ai très bien reçu (malgré la curiosité des employes de poste) et je te
remercie de tout mon coeur, très chère amie.
Marți. Ieri, am primit un pachet de la prietena mea Lyliane, ea mi-a trimis
pastă sau magiun de gutui, și două cărți pentru a evita ca lucrurile din pachet
să se miște, cum zicea chiar ea. L-am primit foarte bine (chiar dacă
funcționarii de la poștă sînt foarte curioși) și îți mulțumesc din suflet
foarte dragă prietenă.
Ce cadou drăguţ, ce lucruri faine - o bucurie!
RăspundețiȘtergereNu ştiam că există pastă de gutui. Din poză văd că e deja porţionat, ca nişte jeleuri. Sunt făcute de casă?
Eu am triat gutuile. Din cele lovite vreau să fac diseară un compot. Pe cele sănătoase o să le mai ţin o vreme - cât rezistă ele fără să se strice - la fereastră.
Gutuile parfumează casa cu miresme de toamnă. Niciodată nu am găsit traducerea exactă pentru ”pâtes de coings ”...
ȘtergerePeltea de gutui :) Anul trecut am facut si inca mai am o bucata in frigider neportionata. E grozava cu branzeturi si nuci si un pahar de vin la ceas de seara. Minunata cutia in care ti le-a trimis :)
RăspundețiȘtergereA, da, peltea! De peltea știu și eu. :)
ȘtergereDoar că noi o ținem în borcan, ca pe gem.
Și pentru că tot vorbeam despre gutui, revin cu o rețetă inedită pe care am descoperit-o adineauri: bomboane cu arahide și gutui.
ȘtergereNu e complicată, parcă aș încerca-o. :)
http://foodgeek.ro/retete-bomboane-cu-arahide-si-gutui
Daca fierbi pasta de gutui ceva mai mult si folosesti casutele cu samburi si cojile fructelor, poti lasa pelteaua in tava si dupa ce se usuca o zi o tai cubulete. Dar gustul e absolut la fel :)
ȘtergereMersi pentru hint. O să-ncerc și eu.
ȘtergereȘi apoi le păstrezi într-un fel anume? La frigider sau la congelator?
Mulțumesc pentru comentarii, dragile mele. Pelteaua și jeleurile, sau cum să le spun, se fac deodată: pentru jeleuri se utilizează pulpa fiartă a fructelor, iar pentru peltea siropul. Oricum, mie îmi place să păstrez gutuile în casă cît de mult timp. Vă urez o toamnă cît mai parfumată!
ȘtergereȘi am mai găsit ceva interesant: marmelada de gutui.
RăspundețiȘtergerehttp://www.retete-de-mancare.ro/retete/retete-culinare/retete-gem-si-dulceata/reteta-marmelada-de-gutui.html
Iată ”cine caută găsește”, spunea Micul Prinț...
ȘtergerePrietena ta este specială. Daa.A1
RăspundețiȘtergereȚin foarte mult la ea.
Ștergere