marți, 28 octombrie 2014

Pâtes de coings

Le 28 octobre 2014

Mardi. Hier, j’ai reçu un coli de mon amie Lyliane, elle m’a envoyé des pâtes de coings et deux livres pour  » pour éviter que la boîte bouge »   comme elle me disait, elle-même.
Je l’ai très bien reçu (malgré la curiosité des employes de poste) et je te remercie de tout mon coeur, très chère amie.


Marți. Ieri, am primit un pachet de la prietena mea Lyliane, ea mi-a trimis pastă sau magiun de gutui, și două cărți pentru a evita ca lucrurile din pachet să se miște, cum zicea chiar ea. L-am primit foarte bine (chiar dacă funcționarii de la poștă sînt foarte curioși) și îți mulțumesc din suflet foarte dragă prietenă. 


12 comentarii:

  1. Ce cadou drăguţ, ce lucruri faine - o bucurie!
    Nu ştiam că există pastă de gutui. Din poză văd că e deja porţionat, ca nişte jeleuri. Sunt făcute de casă?

    Eu am triat gutuile. Din cele lovite vreau să fac diseară un compot. Pe cele sănătoase o să le mai ţin o vreme - cât rezistă ele fără să se strice - la fereastră.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gutuile parfumează casa cu miresme de toamnă. Niciodată nu am găsit traducerea exactă pentru ”pâtes de coings ”...

      Ștergere
  2. Peltea de gutui :) Anul trecut am facut si inca mai am o bucata in frigider neportionata. E grozava cu branzeturi si nuci si un pahar de vin la ceas de seara. Minunata cutia in care ti le-a trimis :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A, da, peltea! De peltea știu și eu. :)
      Doar că noi o ținem în borcan, ca pe gem.

      Ștergere
    2. Și pentru că tot vorbeam despre gutui, revin cu o rețetă inedită pe care am descoperit-o adineauri: bomboane cu arahide și gutui.
      Nu e complicată, parcă aș încerca-o. :)
      http://foodgeek.ro/retete-bomboane-cu-arahide-si-gutui

      Ștergere
    3. Daca fierbi pasta de gutui ceva mai mult si folosesti casutele cu samburi si cojile fructelor, poti lasa pelteaua in tava si dupa ce se usuca o zi o tai cubulete. Dar gustul e absolut la fel :)

      Ștergere
    4. Mersi pentru hint. O să-ncerc și eu.
      Și apoi le păstrezi într-un fel anume? La frigider sau la congelator?

      Ștergere
    5. Mulțumesc pentru comentarii, dragile mele. Pelteaua și jeleurile, sau cum să le spun, se fac deodată: pentru jeleuri se utilizează pulpa fiartă a fructelor, iar pentru peltea siropul. Oricum, mie îmi place să păstrez gutuile în casă cît de mult timp. Vă urez o toamnă cît mai parfumată!

      Ștergere
  3. Și am mai găsit ceva interesant: marmelada de gutui.
    http://www.retete-de-mancare.ro/retete/retete-culinare/retete-gem-si-dulceata/reteta-marmelada-de-gutui.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Prietena ta este specială. Daa.A1

    RăspundețiȘtergere