Le
6 octobre 2014
Lundi.
Je travaille à mes conserves, des cornichons en saumure. Si on suit la recette
de Silvia Jurcovan ils seront bien salés: 40g sel/l d'eau. Nous, on ne se
permet plus, donc je dois essayer autre chose. Quelque chose de ce genre, peut-être:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/castraveti-murati-in-saramura-2.html sau http://www.gatesteusor.ro/castraveti-murati-in-saramura/, 20 ou 25g sel/l
http://www.gustos.ro/retete-culinare/castraveti-murati-in-saramura-2.html sau http://www.gatesteusor.ro/castraveti-murati-in-saramura/, 20 ou 25g sel/l
L’idée
serait de faire bouillir la saumure deux ou même trois fois pour arrêter la
fermentation avant de fermer les bocaux.
Luni.
Lucrez la conservele mele, castraveți în saramură. Dacă urmez rețeta Silviei
Jurcovan, vor fi sărați bine:40g sare/l de apă. Noi nu ne mai permitem acest
lucru, deci voi încerca altceva. Ceva de genul, http://www.gustos.ro/retete-culinare/castraveti-murati-in-saramura-2.html
sau http://www.gatesteusor.ro/castraveti-murati-in-saramura/,
20-25g sare/l de apă.
Ideea
este să fierbi saramura de două sau chiar trei ori înainte să închizi borcanele
și să pui totul în cămară.
De cînd te-ai apucat de castraveți? Nu de alta, dar văd că moarea se fierbe din nou după 48 de ore...Durează ceva timp să faci rețeta asta și ai pus mulți castraveți. Spor la lucru!A1
RăspundețiȘtergereAm început de sîmbătă. Chiar așa, durează mult, abia aștept să-i văd în cămară!Merci pentru comment.
Ștergere