Tuesday, October 7, 2014

Ecrire le journal...

Le 7 octobre 2014

Mardi. Le journal est pour moi, à ce moment, un vraie luxe que je ne me permets pas.  Je le remets toujours en espérant d'y revenir, plus à mon aise, mais le temps passe et on ne peut plus le récupérer. Il ne me reste qu’à penser à des journées plus calmes en train d’arriver...


Marți. Jurnalul este pentru mine, în acest moment un adevărat lux pe care nu mi-l permit. Îl amîn mereu sperînd să revin mai pe îndelete, dar timpul trece și nu-l pot recupera. Nu-mi rămîne decît să mă gîndesc la zile mai liniștite ce vor veni.  



  

8 comments:

  1. Ai facut sirop de merisoare !!!! Seamana a cranberries, nu ? Dar presupun, ca nu-i acelasi lucru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aceste fructe se găsesc din belșug pe aici. Se numesc merișoare sau afine roșii. Da, cranberries în engleză ori airelles în franceză. Anul acesta am făcut doar sirop. Este foarte bun.

      Delete
  2. Replies
    1. Really are delicious. This year I made syrup. Thanks Judy A.

      Delete
  3. Merișoarele arată superb chiar și-n fotografie, dară-mi-te să le mănînci!!! Siropul trebuie să fie tare bun. Mai văd pe la Plafar dar este foarte scump!A1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Există și cîteva afine. Siropul de merișoare este delicios și, în plus, are proprietăți terapeutice. Merci pentru vizită,

      Delete
  4. Aveţi tot felul de fructe minunate în zona voastră, Marta! Merişoarele arată grozav.
    La ce se mai folosesc? Merge să faci şi dulceaţă?

    ReplyDelete
    Replies
    1. De obicei fac dulceață, dar acum am avut nevoie de sirop pentru niște probleme de sănătate la copii, răceli pe la vezică, chestii de-astea...Se pot consuma lîngă mîncări cu carne în loc de murături, iar uscate
      sînt bune pentru ceai. În fotografie sînt merișoare cu afine. Merișoarele nu se strică, nu fermentează, nu mucegăiesc și cînd faci dulceață se gelifiază ca un jeleu. Atîta că sînt mai acre și trebuie să pui mai mult zahăr dacă îți place dulce...

      Delete