Le
7 octobre 2014
Mardi.
Le journal est pour moi, à ce moment, un vraie luxe que je ne me permets pas. Je le remets toujours en espérant d'y
revenir, plus à mon aise, mais le temps passe et on ne peut plus le récupérer.
Il ne me reste qu’à penser à des journées plus calmes en train d’arriver...
Marți.
Jurnalul este pentru mine, în acest moment un adevărat lux pe care nu mi-l
permit. Îl amîn mereu sperînd să revin mai pe îndelete, dar timpul trece și
nu-l pot recupera. Nu-mi rămîne decît să mă gîndesc la zile mai liniștite ce
vor veni.
Ai facut sirop de merisoare !!!! Seamana a cranberries, nu ? Dar presupun, ca nu-i acelasi lucru.
RăspundețiȘtergereAceste fructe se găsesc din belșug pe aici. Se numesc merișoare sau afine roșii. Da, cranberries în engleză ori airelles în franceză. Anul acesta am făcut doar sirop. Este foarte bun.
ȘtergereThis looks delicious!
RăspundețiȘtergereReally are delicious. This year I made syrup. Thanks Judy A.
ȘtergereMerișoarele arată superb chiar și-n fotografie, dară-mi-te să le mănînci!!! Siropul trebuie să fie tare bun. Mai văd pe la Plafar dar este foarte scump!A1
RăspundețiȘtergereExistă și cîteva afine. Siropul de merișoare este delicios și, în plus, are proprietăți terapeutice. Merci pentru vizită,
ȘtergereAveţi tot felul de fructe minunate în zona voastră, Marta! Merişoarele arată grozav.
RăspundețiȘtergereLa ce se mai folosesc? Merge să faci şi dulceaţă?
De obicei fac dulceață, dar acum am avut nevoie de sirop pentru niște probleme de sănătate la copii, răceli pe la vezică, chestii de-astea...Se pot consuma lîngă mîncări cu carne în loc de murături, iar uscate
Ștergeresînt bune pentru ceai. În fotografie sînt merișoare cu afine. Merișoarele nu se strică, nu fermentează, nu mucegăiesc și cînd faci dulceață se gelifiază ca un jeleu. Atîta că sînt mai acre și trebuie să pui mai mult zahăr dacă îți place dulce...