Saturday, August 16, 2014

Canicule encore

Le 14 août 2014

Jeudi. Oradea. Encore 250 km par une chaleur comme hier pour des formalités demandés par les services de douane et aéroport si on voyage avec l’enfant.

Joi. Oradea. Încă 250 km pe o căldură ca și ieri, pentru niște formalități cerute de serviciile de vamă și aeroport cînd călătorești cu copilul.

Le 15 août 2014

Vendredi. Sainte Marie. Dan-Martin et sa famille arrivent à Arieșeni pour rencontrer son frère et la famille de celui-ci. Chez les voisins il y a aussi des familles des frères qui se rencontrent, ainsi que le précieux Cristi Popă a un programme plus léger, il joue, enfin, avec notre Cristi mais aussi avec sa cousine Ana et un autre cousin plus petit, Luca. Elisa attend avec patience le soir dehors près du feu fait et entretenu par son père, son oncle et grand-père. Finalement, on s’assoît à table, elle se trouve sous le même toit avec son cousin.
La famille réunie dîne ce soir ensemble.


Vendredi. Sfântă Mărie. Dan-Martin și familia sa sosesc la Arieșeni pentru a-l întîlni pe fratele său și familia acestuia. La vecini, alte familii de frați se întîlnesc în acest week-end, așa încât prețiosul Cristi Popă are un program mai lejer și, în sfîrșit, se joacă cu Cristi al nostru, dar și cu verișoara sa Ana și cu încă un verișor mai mic, Luca . Elisa așteaptă răbdătoare seara, în curte, pe lîngă focul făcut și întreținut de tatăl său, unchiul și bunicul. În sfîrșit ne așezăm la masă, se găsește sub același acoperiș cu verișorul ei. 

    

2 comments:

  1. Sper că ai să te descurci și de data asta, chiar dacă e mai greu. Bucuria de a-i vedea pe lîngă tine este reconfortantă și-ți dă un sentiment de împlinire, nu-i așa?!A1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu există bucurie mai mare, într-adevăr. Mulțumesc.

      Delete