sâmbătă, 25 februarie 2012

Peur bleue

Le 25 fevrier 2012


Samedi. Une journée de samedi comme toutes les autres: feu, aspirateur, lessive, cuisine. Encore d’hier, la neige  du toit a commencé à glisser et à tomber avec du bruit, des tuiles, d’abord en face, vers le sud, ensuite sur l’allée, à notre entrée, exactement quand Liviu est sorti pour aller au magasin. J’ai ouvert vite la porte en l’imaginant sous la neige et en me demandant si je peux le voir tout de suite, mais il s’est échappé juste à temps. J’ai eu une peur bleue!!!
Sîmbătă. O zi de sîmbătă ca toate celelalte: foc, aspirat, spălat, bucătărit. Încă de aseară, zăpada de pe bloc a început să alinece şi să cadă cu zgomot, cu ţigle, mai întîi în faţă, spre sud, apoi pe alee, la intrarea noastră exact pe cînd a ieşit Liviu din casă pentru a merge la magazin. Am deschis repede uşa închipuindu-mi că l-a prins dedesupt şi întrebîndu-mă dacă pot să-l văd  deîndată, dar a scăpat tocmai la timp. Am tras o spaimă!!! 
    

2 comentarii:

  1. Acoperişul cu ţigle este este aspectuos, dar complet nepotrivit pentru zona de munte. Sînt sigură că pe acoperişurile din tablă zăpada nu se strînge ci cade pe măsură ce se depune.Acum înţeleg de ce spuneai că e periculos...Te salut,A1

    RăspundețiȘtergere