marți, 21 iulie 2020

Lectures- suite

21 juillet 2020        


Mardi-mercredi(car il est vers minuit). Je vais continuer en parlant de mon deuxième roman au sujet chat, celui de Hiro Arikawa ( titre en français: Les mémoires d' un chat voyageur). Le chat de Arikawa, Nana, est très intelligent, d'ailleurs toute l'histoire des voyages c'est lui qui nous la raconte. Nana et son maître, Satoru doivent absolument voyager pour chercher une personne qui aime les chats pour lui laisser Nana au moment où Satoru ne pourra plus s'en occuper car il est malade et bientôt sa vie finira.

A la fin de la lecture j'étais en larmes. Une belle histoire!  


Marți-miercuri(căci este aproape miezul nopții). Voi continua vorbind despre celălalt roman pe care l-am citit acum, nu demult, cel al lui Hiro Arikawa: Memoriile unui motan călător.
Motanul lui Arikawa, Nana, este foarte isteț, de altfel toată istoria călătoriilor este pusă chiar în gura lui, povestită cu mult antren la persoana întîi. El și stăpînul său, Satoru, sînt nevoiți să călătorească mult pentru a găsi un om cu dragoste de pisici care să se ocupe de  Nana atunci cînd Satoru nu va mai fi, căci este bolnav și nu mai are mult de trăit.


La sfîrșitul lecturii eram cu ochii în lacrimi! Frumoasă istorie!




          

6 comentarii:

  1. Te admir ca mai citesti! E o indeletnicire din ce in ce mai rara in zilele astea.
    Eu nu pot citi decat in concedii, vin atat de obosita de la birou, incat nu ma mai pot concentra decat pe chestiuni care nu-ti solicita intelectul, gen facebook. Mi-e drag sa ma las cuprinsa de actiunea unei carti, dar nu mai am spor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citesc seara. Nu pot dormi fără o pagină de lectură. Nu-mi place să „înghit pe nerăsuflate” o carte, totuși cam așa mi se întîmpla cel mai adesea. Acum, m-am mai...potolit. Și, a propos de cititul în concediu, eu sînt pensionară...Am așteptat această vreme. Mulțumesc mult pentru că treci pe la mine, toate cele bune!

      Ștergere
  2. Multumesc pentru recomandare, draga Marta! Cartile astea in care un personaj este un animalut, imi plac din ce in ce mai mult. M-am delectat cu cateva din cartile lui David Michie despre pisica lui Dalai Lama. Am scris despre ea aici:
    https://suzanamiu.blogspot.com/2017/04/citate-favorite-13-o-pisica-speciala-2.html
    Toate cele bune la tine! Un final de saptamana placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te salut cu drag, Suzana. Mulțumesc pentru vizită și pentru comment, chiar acum voi citi „o pisică specială”, te îmbrățișez,

      Ștergere
  3. Hei! Ce mai faci? Am trecut sa te salut si sa-ti urez o toamna placuta.
    Numai bine sa fie la voi, draga Marta! Spor la tot! Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suzana, te salut. Sînt bine, n-am mai scris în jurnal, am avut alte ocupații, între care niște lecturi faine. Sper să-mi revin și în ce privește jurnalul. Te îmbrățișez tare,

      Ștergere