Thursday, July 14, 2016

Une histoire...

Le 15 juillet 2016
Vendredi. Minuit. Une nouvelle journée vient de commencer, le temps passe sans pitié et on doit remercier la lumière du soleil qu'elle brille encore une journée pour moi, la grand-mère, aussi.
Nous sommes plusieurs, la maison est presqu'au complet, il y a encore un seul lit qui sera occupé ce week-end par les parents de la petite. Nous deux, on dort dans la maison à côté la plus agréable
par cette canicule. 
Aller au lit quand les garçons se préparent pour des jeux vidéo avant de dormir,(ou pas dormir) est difficile pour la petite. Ils ont 17, 10 ans, les cousins, et elle a 5 ans. 
Ce soir, nous avons lu une histoire que moi même, je ne connaissais pas, l'histoire de Tirondin, le lutin des arbres creux, pour nous consoler de notre solitude...

J'ajoute les photos plus tard...Les voici:

Vineri. Miezul nopții. O nouă zi urmează, timpul trece în grabă, fără milă și trebuie să mulțumesc luminii soarelui că are să strălucească încă-ntr-o zi și pentru mine, bunică.
Sîntem mulți, casa e plină, mai e un pat care va fi ocupat în acest week-end de către părinții micuței. Noi două, noi dormim de data aceasta, în casa de alături cea mai agreabilă pe canicula asta.
Să plecăm la culcare e tare greu cînd băieții se pregătesc de jocuri video, înainte de culcare, ori, cine știe, posibil chiar să nu doarmă, e greu pentru micuță. Ei, verișorii, au 17 și 10 ani, ea are 5 ani. În seara aceasta, am citit, o poveste pe care nici eu, bunica, nu o știam, povestea lui Tirondin, spiridușul din fagii găunoși și asta doar pentru a ne consola de izolarea și singurătatea noastra.

Adaug fotografiile mai tîrziu. Iată-le:

    4 comments:

 1. Ce amintiri frumoase vor avea copiii din curtea bunicii!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bună Laura. Mulțumesc pentru vizită și pentru comment. Ești foarte gentilă,

   Delete
 2. Ce frumos, imi aduc si eu aminte de mamaia ca imi spunea mereu o poveste ruseasca pe care din pacate am uitat-o :((
  Ce mult mi-ar placea si mie sa mai fiu o data copil si sa petrec vara la bunici la sat, cu animale in ograda si mancare sanatoasa facuta de mamaia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Daa. Povești rusești? Poate cu Turtița sau cu Baba Iaga...Într-o vreme librăriile erau pline de cărți rusești, traduceri mai bune sau mai puțin bune, dar poveștile tradiționale erau faine.

   Delete