miercuri, 8 iunie 2016

Porcelaine Arzberg

Le 8 juin 2016


Mercredi. La foire mensuelle est, enfin, revenue à sa date habituelle, le premier dimanche du mois. On y est allée comme toujours faire un tour, il faisait beau, mais cela n'allait pas durer toute la journée. Dernièrement, des brocanteurs y viennent assez souvent et étalent par terre toute sorte de vieux objets . Au mois de mai j'y ai trouvé ce porcelaine que j'ai aimé et acheté  tout de suite. Une théière ravissante, à un prix de rien seulement qu'en la nettoyant j'ai découvert qu'elle était inutilisable car elle avait une fissure invisible. 
 En regardant sa décoration, fleurs bleues de miosotys délicates et...famillières?! Bien entendu, elle me paraissait familière car j'ai de la vaisselle Arzberg, le même dessin, la même couleur dans mon placard! Des restes. Je n'ai jamais eu un service de thé, mais assiettes, soupière, plateau, saucière.
Depuis, je passe du temps en cherchant du porcelain 
Arzberg, fleurs de miosotys...

Miercuri. Tîrgul lunar a revenit, în sfîrșit, la data sa obișnuită, prima duminică a fiecărei luni. Mă duc întotdeauna să fac un tur, am  fost și de data asta, era timp frumos dar nu promitea să rămînă așa toată ziua. În ultima vreme vin aici și anticari. Își etalează pe jos tot felul de obiecte vechi. În luna mai, am găsit la ei și am cumpărat de îndată acest frumos porțelan:un ceainic încîntător, la un preț de nimic, numai că atunci cînd l-am spălat, am descoperit că este inutilizabil, are o fisură invizibilă și curge.
Tot admirînd desenul său, flori de nu-mă-uita, delicat și...familiar?! Păi da, familiar, căci am și eu în bufetul din bucătărie veselă Arzberg exact același desen! Resturi. Nu am avut niciodată un serviciu de ceai, dar am încă unul de masă:farfurii, supieră, platou, sosieră.
De atunci, îmi petrec uneori timpul, căutînd porțelan Arzberg, flori de nu-mă-uita...


  

3 comentarii:

  1. Foarte frumos ! Oare nu se poate face ceva cu ceainicul ? Poate merge lipit cu ceva pe dinauntru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate lipi. Există acum o soluție care se vinde împreună cu un dispozitiv cu UV. E transparent se întărește rapid la jetul luminos. Cred că am să încerc, dar tare aș vrea să găsesc porțelan cu același desen să-mi completez serviciul...Merci pentru vizită, dragă Dani, o seară bună

      Ștergere
  2. Mulțumesc Luiza. Deja am găsit ceva, e scump și greu cu transportul, dar sper să-mi reușească.

    RăspundețiȘtergere