lundi 12 octobre 2015
Ma cuisine
Le 10 octobre 2015
Samedi. Certainement la cuisine n'est pas ma passion, mais si je veux manger quelque chose je dois la préparer, ce samedi j'ai voulu faire un repas un peu plus...élaboré et j'ai choisi une cocotte de pommes de terre avec de la viande(moussaca), une sorte de gratin...
Et parce que mes amies, les princesses, Aurica, par exemple, se vantent avec de si beaux et, je croix si bons gâteaux, dont les recettes se
trouvent sur internet j'en ai choisi une. Je ne suis pas une experte mais j'ai eu envie de quelque chose de saison, avec de la confiture de prunes et noix...
Ainsi, dimanche nous avons mangé une soupe, un gratin et du gâteau...
Bien sur, nous, on ne mange plus les trois plats à un seul repas: On ne peux plus...
Sîmbătă. Cu siguranță bucătăria nu este pasiunea mea, dar, dacă vreau să mănînc ceva, trebuie să prepar acel ceva, în această
sîmbătă, am vrut să mănînc ceva mai...elaborat și am ales să fac o musaca de cartofi cu carne...Și, pentru că prietenele mele, prințesele, se laudă cu minunate prăjiturele, frumoase și, presupun gustoase, Aurica, de exemplu,am zis să fac și eu ceva de sezon, cu dulceață de prune și nucă. Ah, nu! Nu sînt o expertă, dar duminică am avut la masă o supă, musaca, și o prăjiturică.
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-dulceata-de-prune-si-bezea-cu-nuca
Bineînțeles, noi nu mai mîncăm trei feluri de mîncare la aceeași masă. Nu mai putem...
Inscription à :
Publier les commentaires (Atom)
Fericită
22 dec 2024 Vreau să văd o imagin e Aproape îmi place... (sursa foto: internet)
-
4 janvier 2024 Jeudi. Anniversaire de ma cousine Silvia(Silviuța/Uța) Bon anniversaire chère cousine meilleurs voeux, santé et plein de bonn...
-
Le 10 mars 2015 Mardi. Ce mois de mars, entre autres, j'ai confectionné de petits sacs crochetés. Au début, je ne savais pas com...
-
9 iulie 2024 Je reprends mon journal?! Ce serait une grande chose! En plus, c'est mardi!!! Pourtant , j'ai bien commencé la journée:...
J'avais envie de te lire, maintenant ton blog me donne envie manger de bonnes choses faites dans ta cuisine. Bon travail et bon apétit!
RépondreSupprimerMerci Lavinia. Un automne heureux!
SupprimerCa la restaurant :) Am remarcat fata de masa cu broderie. Minunata !
RépondreSupprimerDa. Nu mi-am permis să merg la restaurant, dar aș fi dorit. Mă bucur că-ți place fața de masă. O zi bună, Dani!
SupprimerArată bine totul. Inclusiv broderia. :)
RépondreSupprimerM-am uitat şi eu de reţeta de prăjitură, dar nu o găsesc.
Iată ingredientele:
SupprimerINGREDIENTE
pt blat:
200 gr unt moale
100 gr zahar pudra
6 galbenusuri
1 lingura esenta de rom
coaja de la 1 lamaie
200 gr faina alba
1 praf de copt
pt umplut:
1 borcan de dulceata de prune(sau gem)
6 albusuri
100 gr zahar pudra
200 gr nuci
Dacă vrei îți scriu și restul...E foarte gustoasă, dacă îți plac nucile.
Untul moale de la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat, cate un galbenus de ou in timp ce mixam dupa fiecare. La urma am pus coaja rasa de la o lamaie si esenta de rom. Am mai mixat o tura sa se amestece toate ingredientele. Faina alba se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat in crema de unt. O tava se tapeteaza cu fartie de copt, se pune blatul pt prajitura si se niveleaza. Aluatul are consistenta de crema groasa, deci sa nu va speriati, trebuie doar sa-l nivelati pe toata suprafata tavii. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Albusurile se bat spuma cu zaharul, la urma se adauga nuca macinata. Dupa expirarea timpului, se pune dulceata de prune, se intinde uniform pe toata suprafata, deasupra spuma de ou cu nuca. Nivelam si mai dam prajitura la cuptor(reducem la 160 grade) pt 15 minute. Lasam sa se raceasca si portionam.
SupprimerPofta buna!!!
Iată încă un link: http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-gem/
Supprimerbucataras.ro a luat-o de aici.
No, spor la bucătărit!
Mulțumesc foarte mult pentru rețetă, Marta.
SupprimerPe link-ul ăsta reușesc și eu să o văd.