joi, 13 august 2015

Mauvais temps

Le 13 aout 2015






Jeudi. Le matin, je me suis levée comme d'habitude, mais je n'ai pas encore fini mon programme que j'ai été obligée de faire des 

courses rapides, en rentrant passer par le dispensaire prendre nos ordonnences mensuellles et ensuite de m'asseoir à table pour mon petit déjeuner. Au dispensaire, j'ai eu de la chance, il n'y avait personne devant la porte du cabinet médical.

Après le départ de Liviuț en Italie, de Marghita nous est arrivée la mauvaise nouvelle, la mort du père de Monica. Aujourd'hui, pendant la journée, Liviuț est revenu, à minuit il était de retour en Roumanie. 

Il fait très chaud, un été de canicules et de secheresse dans certains endroits de notre Europe. Ici, aujourd'hui, il a fait un orage avec du tout: vent, pluie, glaçons et panne de courrant électrique.

Joi. Dimineață, m-am sculat ca de obicei, dar n-am apucat să-mi termin programul, că a trebuit să alerg la niște cumpărături urgente, la întoarcere am intrat pe la dispensar să iau rețetele din fiecare lună și abia apoi să mă așez la masă și să-mi iau micul dejun. La dispensar chiar am avut noroc, nu era nimeni să aștepte la ușa cabinetului medical.

După plecarea lui Liviuț în Italia, de la Marghita ne-a venit și vestes proastă: a murit tatăl Monicăi. Azi, în timpul zilei, Liviuț s-a întors în țară, la miezul nopții era în România.

Este foarte cald, o vară de caniculă și de secetă în unele locuri din Europa noastră. Aici, azi, a fost furtună cu de toate: vînt, ploaie, grindină și pană de curent.






4 comentarii:

  1. Furtuna voastra seamana cu ce-am avut noi aici in ultimele zile. Imi pare rau de vestile triste ... Macar e bine, ca nepotica e cu voi, copii ne ajuta sa trecem peste momentele grele, nu-i asa ? Zile frumoase la sfarsit de saptamana, Marta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca întotdeauna, amabilă, drăguță și cu sfaturi bune! Mulțumesc.

      Ștergere
  2. Imi pare rau, Marta, pentru vestile triste. Viata, cu toate ale ei....

    La noi, retetele se dau pentru trei luni, macar nu trebuie mers in fiecare luna.
    La voi inteleg ca trebuie sa mergi lunar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici așa e. Poate vor să ne vadă mai des, altfel riscăm să mergem cînd e prea tîrziu...Mulțumesc pentru vizită

      Ștergere