marți, 23 septembrie 2014

Temps des conserves

Le 23 septembre 2014

Mardi. Je n’ai pas le temps de respirer au moins, parce que c’est la période des conserves, j’ai essayé de faire quelque chose, mais pas assez, évidement. En fait, je ne peux pas récupérer grande chose, mais enfin...


Marți. Nu am timp nici să respir măcar, pentru că este perioada conservelor, am încercat eu să fac ceva, dar nu destul, evident. De fapt, nu prea pot recupera mare lucru, dar, în fine...

   

6 comentarii:

  1. Eu anul ăsta m-am rezumat la ceea ce chiar are succes şi se mănâncă. Nu mă mai chinui, de exemplu, să fac zacuscă, pentru că anul trecut nu s-a mâncat.
    Mi-am propus ca în weekendul ăsta să mai pun o tură de tarhon în oţet, că ne place foarte mult ciorba ardelenească cu afumătură, tarhon şi smântână.
    Şi aş mai face un rând de gogoşari în sos de muştar de care, tot aşa, nu ne mai săturăm.
    Tu ce conserve ai făcut, Marta? Există şi ceva specific locului? (Te întreb pentru că în zona ta sunt tot felul de bunătăţi, iar eu sunt mereu în căutare de reţete inedite, inclusiv de conserve.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ingrediente pentru zacuscă cu vinete la congelator. O să pregătesc atunci cînd mă eliberez un pic.Aici se prepară zacuscă cu hribi. Nu am făcut. De data asta am comandat la cineva care pregătește exact așa cum îmi place mie. Mai tîrziu, am să fac ceva cu ghebe...Văd eu. Știi cum e: atunci cînd nu ai pus are trecere mai mare...Îți urez mult spor la treabă!!!

      Ștergere
  2. E mult de lucru cu conservele ... Eu in fiecare an imi propun sa incerc retete noi, dar nu intotdeauna socoteala de-acasa se potriveste cu cea din targ :) Noroc, ca aici vremea permite sa avem salata si iarna :) Spor la treaba, Marta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc dragă Dani P. Acum, în toamna aceasta, aș vrea să încerc niște ghiveci cu de toate. Am să pregătesc ingredientele pe rînd, le pun la congelator și apoi pregătesc borcanele și pun totul la cămară...Spor la lucru și ție!

      Ștergere
  3. Timpul nu mai are răbdare, vorba cuiva (Marin Preda?)Am vrea și noi, ba chiar credem că am putea, dar e cam greu...Te pup,A1

    RăspundețiȘtergere