Sunday, August 11, 2019

Eté capricieux

12 août 2019

Lundi. Cet été, il a fait un temps de cauchemar: des orages, de la canicule, soit trop humide, soit trop chaud et sec. Je n’ai

pas osé descendre, car j’avais peur de la chaleur.
Donc, nous sommes resté ici et à un moment j’ai eu envie de m’occuper de mon jardin: couper les herbes d’abord, ensuite enlever les mauvaises herbes du parterre de fleurs, tout cela après la période des pivoines. Alors,les mauvaises herbes ont poussé comme des foles et il fallait un peu de courage pour


les arracher. J’entretiens ce parterre parce
que j’ai envie de rafraichir les narcisses et les tulipes pour le printemps. D’ailleurs, j’ai déjà fait une commande de bulbes.
 

Luni. În vara aceasta, a fost un timp de coșmar:furtuni, caniculă, ori prea umed ori
prea cald și uscat. Nu am îndrăznit să coborîm de aici, căci mi-a fost teamă de căldură, mai ales mie.
Deci am rămas acasă și la un moment dat am

dorit să mă ocup de grădinărit pe aleea mea lăsată în paragină de o vreme: mai întîi am tăiat iarba care a crescut tare după ploile din iunie, iulie, apoi am smuls buruienele din stratul de flori după ce bujorii au trecut. Nu este decît un strat mic, dar trebuie să-l întrețin pentru că în primăvară, vreau să reîmprospătez colecția de narcise și lalele. De altfel, am și făcut o comandă de bulbi.

        

10 comments:

 1. Oui, été trop chaleureux,, mais il faut en profiter, l'hiver est trop longue, et tu, avec ton jardin peux le faire. Bisous.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Merci pour encouragement, on en a besoin pour surmonter la canicule, Embrassements,

   Delete
 2. Ce prevazatoare esti! Nu stiam ca se fac cu atat de mult timp inainte.
  Este tare placut sa gradinaresti putin. Fie si pe... balcon!
  Poate vremea va fi ceva mai buna pe acest final de vara. Numai bine, draga Marta!
  Sanatate si bucurii!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bulbii de narcise și lalele se plantează toamna...Multe bucurii în această vară, Suzana, pupici,

   Delete
 3. E bine ca nu ai o gradina mare, Marta. Chiar si un strat de flori necesita multa munca. Eu vara cu greu reusesc sa fac cate ceva in gradina. Astept toamna, sa fac curatenie si sa vad ce a rezistat caldurilor din August.

  ReplyDelete
  Replies
  1. În ultimii ani, nu m-am ocupat de aleea mea, au supraviețuit doar unele tufe perene. De aceea m-am bucurat că mi-a revenit curajul să mă ocup de grădinărit. Așteptăm și noi să treacă această căldură, avem speranțe că peste cîteva zile se va întîmpla o scădere de temperatură. Numai bine, Dani!

   Delete
 4. Replies
  1. Merci Zuzu, nu este cine știe ce, dar mi-a trebuit ceva hotărîre să revin, oarecum, la această preocupre. Bucurii nenumărate îți doresc, dragă prietenă!

   Delete
 5. Dear Marta - I know how gardening can be both frustrating and rewarding.

  ReplyDelete