miercuri, 7 martie 2018

La vie est...belle

Le 5 mars 2018

Lundi. La vie est belle, pas toujours, il y a les vieillesses, les maladies et même la mort, les enterrements, des choses qui nous font de la peine. Il faut dépasser le moment et...avancer comme on le dit.
Aujourd'hui, je devrais être gaie car la cinquième „baba” que j'avais choisi, un jour de 5 mars il y a long, long temps, est une merveilleuse journée, ensoleilée et douce ce qui signifie que dans la saison je serai gaie et j'aurai de la chance...Espérons!

Je dois, quand même, d'une façon ou autre faire un slalom entre deux jours,le 8 et le 9, qui me rapellent des choses désagréables qui m'avaient fait beaucoup de peine...

Luni. Viața este frumoasă, nu întotdeauna, mai sînt bătrînețele, bolile, moartea chiar, lucruri care ne provoacă supărare. Trebuie să depășim momentul și... să mergem înainte, cum se spune.
Astăzi, ar trebui să fiu veselă, chiar sînt, a fost baba a cincea, baba mea mi-am ales-o acum mult, mult timp și este o minunată zi însorită și blîndă care semnifică, așa se spune, că voi trece printr-un anotimp frumos, voi fi veselă și norocoasă...Să sperăm că așa va fi!

Trebuie totuși, într-un fel sau altul să fac un slalom prin zilele care urmează, zile care îmi amintesc lucruri neplăcute care m-au supărat de moarte...

     


11 comentarii:

  1. În zona mea, nu se alege baba, baba ne alege pe noi în funcție de data nasterii. Eu sunt născută pe 15, baba mea a fost pe 6 (1+5).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că ai avut o babă frumoasă...O primăvară minunată, Laura și, merci!

      Ștergere
    2. A fost o zi intunecata si rece! Noroc ca nu cred in superstitii.

      Ștergere
  2. Azi, de 8 Martie, iti doresc sa ai multa sanatate si seninatate in suflet! La multi ani de ziua femeii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 8 Martie a fost pentru mine, de data asta, o zi...așa și așa, dar nu o zi urîtă. Ba chiar am primit și flori!

      Ștergere
  3. Chiar daca e greu, incearca sa nu-ti amintesti lucruri neplacute. Am citit mult in ultima vreme despre cat de rau este pentru corpul nostru sa facem acest lucru. Sistemul nostru imunitar este perturbat. Sunt studii clare in acest sens.
    Ti-ai ales o zi care a fost minunata. Gandeste-te la asta si insenineaza-te!
    Iti doresc cu drag La Multi Ani de 8 Martie! Sa-ti fie bine si senin, Marta draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase, dragă Suzana.

      Ștergere
  4. Fie ca ziua de 8 Martie să-ţi aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ. La mulţi ani!
    P.S Lasa supararile pentru ca acum nu ne mai fac bine, agraveaza sau provoaca boli, fac ridurile mai adanci si ne tulbura linistea! Cu sufletul deschis si inima curate porneste un nou anotimp al reînoirii! Imbratisari, Marta draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai perfectă dreptate, dragă Ella. La mulți ani și ție, chiar dacă 8 Martie a trecut. Te îmbrățișez,

      Ștergere
  5. Dragă Marta, cu toții avem bucurii și supărări, dar știi cum spune românul: cele bune să se-adune, cele rele să se spele!

    Îți doresc sănătate și numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, Zina. Mulțumesc pentru vizită. Să lăsăm dară ca „cele bune să se-adune”. Calde îmbrățișări.

      Ștergere