luni, 23 ianuarie 2017

La bienveillante Pitzi

Le 15 janvier 2017

Dimanche. 




Il y a presque 40 ans, à l'école du village arrive une nouvelle institutrice...Dès le debut, le directeur la présente dans la salle des professeurs qui étaient intéressés ou pas de la jeune timide et elle ne retient pas grande chose sur chacun. Elle s'approche d'une dame qui s'offre lui „présenter" encore une fois les futurs collègues. 
Pendant la journée, la nouvelle s'installe chez une vieille femme, tout près de l'école et plus tard l'„amie" lui donne des informations détaillées sur les instituteurs de la salle des professeurs. 
De loin, un couple l'intéressait plus: „Ah, oui, leur histoire est bien triste. Le monsieur s'était dépêché de se marier avec la femme de ses rêves seulement qu'elle avait déjà un enfant et en plus elle était plus agée que lui. „Et maintenant, il regrette?” „ Biensûr, on le voit bien, mais il est trop tard pour lui, ils ont un enfant ensemble...”, lui disait celle-là et la jeune voyait déjà combien le monsieur était malheureux.

Plus tard, la jeune institutrice est devenue une bonne amie avec les deux. La bienveillante Pitzi ne comptait plus.

Duminică.

Acum aproape 40 de ani, la școala din sat sosește o nouă dăscăliță. Încă de la început, directorul o prezintă în sala profesorală, unde lumea era mai mult sau mai puțin interesată de tînăra timidă, iar ea nu reține mare lucru în legătură cu fiecare. Atunci se apropie de o doamnă, care se oferă să-i „prezinte” încă o dată pe viitorii colegi.
În timpul acelei zile, tînăra se instalează la o bătrînă aproape de școală și, mai tîrziu, „amica” îi dă informații detaliate despre dascălii din sala profesorală.
Un cuplu o interesa în mod special: „Ah,da, povestea lor este chiar tristă. Domnul s-a grăbit să se însoare cu femeia visurilor, numai că ea avea deja un copil, în plus era mai bătrînă decît el. „Și acum el regretă?” „Bineînțeles, este foarte evident acest lucru, numai că e prea tîrziu, au un copil și împreună...”, i-a spus binevoitoarea, iar tînăra vedea deja cît de nefericit este domnul.

Mai tîrziu, tînăra dăscăliță a devenit bună prietenă cu cei doi. Binevoitoarea Pitzi nu mai conta.(?)

              ღ҉ღ✽¸.• •.¸✽ღ҉ ღ҉ ღ҉ღ✽¸.• •.¸✽ღ҉ღ

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Daaa. Știi cum e te duci la filo și vrei să devii scriitor. Pe urmă, îți trece...dar nu chiar de tot. Te îmbrățișez, Dani,

      Ștergere
  2. Imi pare bine ca v-am descoperit in acest joc. Poate acest inceput de poveste va avea si o continuare!
    O saptamana cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ar plăcea, dar nu știu...Să văd ce inspirație mai am...Merci mult.

      Ștergere
  3. Trebuie să continui, Marta. Să aflăm ce s-a întâmplat cu tânăra învățătoare, cei doi prieteni ai ei și Pitzi. :)

    RăspundețiȘtergere