Tuesday, October 18, 2016

Enfin, un peu de soleil

Le 18 octobre 2016Mardi. La pluie s'est arrêté, le soleil brille timidement, peut-être nous allons pouvoir terminer le nettoyage d'automne dans l'allée. Nous, parce que je ne veux plus travailler seule. En tout cas, ces jours on attends un transport de bois de chauffage qui n'est pas arrivé à cause de pluie.

L'automne est humide et froide, dans les arbres autour de la maison il y a encore des feuilles
qui doivent tomber, donc la brouette reste encore en fonction.

De temps en temps, nous devons aller à une source pour l'eau potable, quelqu'un a découvert que cette eau est beaucoup meilleure que celle du robinet qui, d'ailleurs, vient toujours d'une source de la même colline.

Marți. Ploaia s-a oprit, soarele strălucește timid, poate vom termina
curățenia de toamnă pe alee și voi planta bulbii de lalele pe care i-am cumpărat de curînd. Vom termina curățenia, adică noi, nu vreau să mai lucrez singură. Oricum, în aceste zile așteptăm un transport de lemne de foc, nu au sosit încă din cauza ploilor.

Toamna  este umedă și rece, în copacii din jur mai sînt frunze încă, deci roaba rămîne în așteptare.

Din cînd în cînd, ne ducem după apă de băut la un izvor, careva a  descoperit că e mult mai bună decît cea de la robinet, care, de altfel, vine tot de la un izvor de pe același deal.


  

2 comments:

  1. Zile frumoase si spor la treaba ! As vrea si eu apa de izvor :) Sunteti foarte norocosi ca aveti apa buna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La tine nu se găsesc izvoare? No, îmi pare rău! În schimb sînt atîtea alte avantaje și frumuseți! Eu cred că și omul contează, omul care știe să vadă frumusețea și dorește so împărtășească cu ceilalți. Mulțumesc mult, Dani,

      Delete