luni, 29 august 2016

Să-ți spun sau nu?!

29 august 2016


Luni.Încă o zi de odihnă. „Da, este mare sărbătoare”, zicea vecina mea dezaprobînd discret treburile mele în bucătărie. Pe aici, pe la noi, oamenii își fac o îndatorire în a-ți aminti să nu lucrezi în zi de sărbătoare.

Nu aveam de gînd să lucrez cine știe ce, doar să pregătesc o salată de vinete ca să avem ce mînca la micul dejun. Eh, asta e!


Lundi. Encore une journée de repos. „Oui, c'est une grande fête aujourd'hui", disait ma voisine en désaccord discret avec mes activités de la cuisine. Par ici, chez nous, les gens se font un devoir de te rappeler qu'on ne doit pas travailler un jour de fête.


En fait, je ne voulais pas travailler, justement je préparais une salade d'aubergines (caviar d'aubergines) pour la manger au petit déjeuner. C'est ça!






      

2 comentarii:

  1. Aceeasi problema o am si eu: sa spun ca-i sarbatoare, sau sa nu spun? Mie imi cade ceru-n cap in cate o zi in care n-am stiut ca-i sarbatoare, am spalat rufe sau am facut lucru de mana si la amiaza primesc un telefon care-mi spune ca-i sarbatoare. Imi strica toata organizarea si ma da peste cap rau de tot, caci eu nu prea stiu sa nu fac nimic. Cumva, n-am fi datori fiecare sa ne uitam in calendar cand e sarbatoare? Adevarat ca daca nu ne uitam, e pacatul nostru, dar totusi.
    Ieri am facut si eu un ghiveci la cuptor cand am venit de la serviciu, dar poate ma iarta Dumnezeu sau Sfantul Ioan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să pui rufe la uscat pe furiș! Mi se-ntîmpla adesea, cînd aveam copiii mici. Eu nu cred că Dumnezeu e chiar atît de drastic în această privință. Ha, ha...Ești o drăguță!

      Ștergere