Thursday, March 26, 2009

O cură de slăbire


26 martie 2009
Miercuri. Zilele trecute am vorbit puţin pe messenger cu verişoara mea Miţa. Despre tot felul: sănătate, cure de slăbire, ocupaţii, soţi, copii, bătrîneţe…Şi , la un moment dat ea exclamă: “Omului meu îi vine să înnebunească uneori cînd vede ce bătrîni sîntem!”
No comment!
Am aflat cu ocazia aceasta încă o reţetă pentru o cură de slăbire: ea a dat jos 6 kg după 9 zile. Iat-o: * orez fiert fără sare sau alt adaos, timp de trei zile şi 2 l ceai (fără zahăr) / zi. Aproximativ 200g de orez.
* legume fierte ( exclus, cartofi ) sau crude, fără sare sau altceva, următoarele trei zile. Plus 2 l ceai sau apă pe zi…
* fructe de orice fel în următoarele trei zile, 2 l ceai / zi. Trebuie să mă mobilizez şi eu! Neapărat!
În ultimii 4-5 ani, am avut mereu de luptat cu kilogramele în plus, nu ştiu cum dar nu mai reuşeam să slăbesc chiar deloc… preocupată de acest lucru, am descoperit o metodă de detoxifiere a organismului care ar putea fi o bază de pornire pentru o cură de slăbire… Am descoperit e un fel de a spune, de fapt am găsit-o undeva, mi-a spus-o cineva…Este vorba de o cură cu apă: începeam cu o cană de apă dimineaţa pe nemîncate. Mi-o pregăteam de cu seara. Asta nu era în program, dar nu aveam încredere în apa de la robinet, care vine de undeva de pe dealul din dreapta casei, şi este apă naturală, fără clor sau alt fel de epurare…Primăvara, topirea zăpezilor antrenează tot felul de microbi care pot să ajungă în bazinul de apă. Ştiam acest lucru de cînd aveam copiii mici. Deci apă fiarta şi răcită, nu călduţă, cum am crezut prima dată. Organismul face un efort în plus ca să o aducă la temperatura sa. Pe atunci lucram încă şi trebuia neapărat să am gîtul în stare bună de funcţionare, era important pentru munca mea.
Deci o cană de apă, băută cu înghiţituri mici dimineaţa pe stomacul gol, aproximativ 250 ml. Apoi mîncam normal.
A doua zi două căni de apă, totul trebuia făcut cu grijă şi, mai ales fără grabă. Nu era vorba să introduc în stomac apa şi apoi mîncarea, nu!!! Chestia era să nu mănînc pînă nu termin apa de băut.
A treia zi , trei căni de apă şi tot aşa, pînă într-a a 11-a zi cînd beam unsprezece căni de apă, adică  2,750 l de apă…Asta pe parcursul zilei, pînă după-masa…După care făceam o pauză de o zi şi apoi reluam în ordine descrescătoare…23 de zile eram ocupată cu acest ritual…Nu ştiu cît se poate slăbi cu asta, pentru că scopul meu nu era să slăbesc ci să-mi detoxifiez organismul, aşa că nu m-am cîntărit, dar am slăbit şi mai ales m-am simţit foarte bine…

No comments:

Post a Comment