marți, 10 decembrie 2019

Ma cuisine en decembre

11 décembre 2019

Mercredi. Je suis encore vivante, seulement que je ne peux pas m'endormir la nuit. J'ai du travail dans la maison, bien entendu, mais je ferais du bruit et je dérangerais ceux qui viennent de dormir!!! Alors rester dans le lit, dans le noir, les yeux largement ouverts, c'est quelque chose au moins exaspérant.
Quoi faire? Mais écrire mon journal. Et me voilà!

Qu'est-ce que je fais autrement, comment je passe mes journées, eh bien, il y a du travail dans la maison. D'abord, mon gobelin, j'avance peu chaque jour, mais j'avance. Ensuite il y a la cuisine: mon cher mari aime manger. Aujourd'hui, par exemple j'ai préparé des haricots verts de ceux que j'ai mis en pot pour l'hiver. Je passe encore plus de temps dans la cuisine car je me suis proposé de nettoyer les placards: c'est un travail laborieux qui avance aussi lentement, mais ce que j'ai fait, j'ai bien fait et j'en suis contente. 

                         

Miercuri. Sînt încă în viață, atîta doar că nu pot să adorm noaptea. Am de lucru prin casă, bineînțeles, dar aș face zgomot și aș deranja pe cei care dorm!!! Atunci, să stau în pat pe întuneric, cu ochii larg deschiși este cel puțin exasperant.
Ce-i de făcut? Păi, să-mi scriu jurnalul. Și iată-mă!

Ce fac eu altfel, cum îmi petrec zilele, eh, bine, cu lucrul prin casă. Mai întîi cu goblenul, avansez cîte puțin în fiecare zi, dar avansez. Apoi, este bucătăria: bărbatului meu îi place să mănînce. Astăzi, de exemplu, am preparat niște fasole păstăi, din aceea din care am pus în toamnă la borcan. Petrec chiar mai mult timp în bucătărie căci mi-am propus să curăț dulapurile, o treabă migăloasă care avansează încet și asta, dar ceea ce am făcut pînă acum, am făcut bine și-s mulțumită.

    

8 comentarii:

  1. Am avut si eu probleme cu somnul, ma trezeam în jur de ora 3 noaptea si nu mai puteam sa dorm! Bineinteles ca pe la 5 jumate mi se facea somn si la 7 suna ceasul … Eram "beata" toata ziua! Cineva ma învatat sa ma culc seara la ora fixa, de exemplu ora 23-24 iar peste zi nici macar pe scaun sa nu atipesc! 😅 La mine a functionat, acum dorm continu cel putin 6 ore pe noapte! Multa sanitate Marta draga!
    Sa ai sarbatori placute alaturi de cei dragi! Craciun fericit!
    Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sărbătorile au trecut cu bine, eu mi-am cam reluat viața mai liniștită, cu insomnii uneori, dar asta e. Te îmbrățișez,Ella,

      Ștergere
  2. Draga Marta, am lipsit la cateva din postarile tale si acum vad ca ai camara plina cu de toate.
    Am incercat si eu pentru prima data sa fac muraturi asortate, dar doar cu apa sarata, rece. Este un experiment. Ma gandesc ca isi pastreaza proprietatile mai bine, cumva. Nu stiu insa daca rezista sau cat! :)
    Sanatate multa si spor la tot ceea ce faci. Imbratisari! Nu stiu daca mai postezi ceva, asa ca iti spun Craciun fericit, impreuna cu cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu fac murături doar în saramură, cred că păstrează mai bine calitățile legumelor...În acest an, 2020, am mîncat cu plăcere varză murată, sau ardei umpluți cu varză, dar și castraveți în saramură. Sper că ai avut parte frumoase sărbători de sfîrșit de an. Mult bine în 2020!

      Ștergere
  3. Si eu am probleme cu somnul. Trec printr-o perioada aiurea, sunt incarcata si anxioasa. Ajuta ceaiul cald de tei sau musetel si detox-ul emotional.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut. Există niște medicamente homeo pentru somn: coffea. 5 bobite înainte de culcare. Doctorul homeopat mi-a recomandat.

      Ștergere
  4. Draga Marta! Revin in anul 2020 - numarul mi se pare exceptional- pentru a-ti spune La Multi Ani cu sanatate multa si spor la ceea ce iti place tie! Sper ca esti bine si sincer, mai vreau sa te mai aud! te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am să țin cont de sfaturile tale, Suzana. Mulțumesc mult. Îmbrățișări

      Ștergere