Thursday, January 18, 2018

Occupations d'intérieur

Le 18 janvier 2018

Jeudi. Bien sur que je suis en train de lire un livre intéressant, je n'ai jamais abandonné la lecture. Il pleut, il neige ou il fait gris c'est le temps de la lecture.


J'ai lu des livres intéressants et, les uns, moins bons mais intéressant toujours. Si je voudrais savoir si un livre est bon ou non, je dois absolument le lire entièrement. J'ai eu entre les mains une petite histoire pour enfants ou adolescents: Marie Louise Alcott:Jack et Jill. J'ai encore deux(2) pages pour finir.  Trop didacticiste, je trouve que les jeunes ont le droit de lire de bon livres.

Joi. Bineînțeles că tocmai citesc o carte interesantă, n-am abandonat niciodată lectura. Plouă, ninge sau este un timp cenușiu, pot citi liniștită fără să mă preseze alte treburi.

Am citit cărți interesante, unele mai puțin bune, dar tot interesante. Dacă vreau să știu cum e o carte trebuie s-o citesc, nu? Da capo al fine. Mi-a picat în mînă o istorioară pentru tineri, copii sau adolescenți: Marie Louise Alcott, Jack și Jill. Mai am două (2) pagini ca să pot spune c-am terminat-o. Prea didacticistă, cred că tinerii au dreptul să citească povestiri, nuvele sau romane bine scrise, cu alte cuvinte cărți bune.

      


4 comments:

 1. Ca și în cazul cărților pentru adulți, și pentru tineri există cărți bune și cărți mai puțin bune sau chiar maculatură.

  Numai bine, dragă Marta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai dreptate. Banii să iasă! Numai bine, dragă Zina.

   Delete
 2. Dupa ani si ani de zile am ajuns la concluzia ca nu merita sa ma chinui sa citesc o carte care nu ma atrage, asa ca acum daca o carte nu imi capteaza atentia o abandonez pur si simplu.

  ReplyDelete
 3. Bine faci! Pierzi timp și te enervezi degeaba. Dar ziceai „După ani și ani...” La mine se pare că mai durează...Îmbrățișări,

  ReplyDelete