miercuri, 27 mai 2015

Dentelle et cartonnage. Travaux finis

Le 27 mai 2015


Mercredi. Cette semaine,
je voulais faire un petit nettoyage, mais le temps ne me permet pas, je veux dire, je ne peux pas sortir les tapis...etc, il pleut et il fait assez froid pour cette période. Alors, je viens de mettre un peu d'ordre dans mes affaires travaux fait main, un peu d'ordre ou plutôt du désordre... Je viens de finir des dentelles: festonner deux bordures de drap de lit à l'ancienne, faire de petits naperons des
ronds crocheter au hasard, recicler de gros tubes en carton en les transformant en supports pour ustensiles de cuisine...J'aime ça plus que le nettoyage, mais Pentecôte arrive et le temps presse.

Miercuri. În această săptămînă, voiam să fac un pic de curățenie, dar timpul nu-mi permite, vreau să zic că nu pot scoate covoarele...etc, plouă și e destul de frig pentru perioada aceasta. Atunci, am făcut un pic de ordine prin lucrurile mele,lucru de mînă adică, am făcut ordine sau mai degrabă am făcut dezordine...Tocmai am terminat niște dantele: am festonat două care vor deveni marginile unor cearceafuri ca odinioară: pînză țesută în casă cu margine din dantelă, totul din bumbac, am făcut ceva mileu din rotițe din ață macrame.  De asemenea am recuperat niște tuburi din carton pe care le-am transformat în suporturi pentru ustensile de bucătărie...Chestiile astea îmi plac mai mult decît curățenia, dar Rusaliile sosesc și timpul presează.

  


9 comentarii:

  1. Admir indemanarea ta, Marta ! Cearsafuri cu margini de dantela ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am prea multe ceaceafuri țesute în casă, dar am vreo două...Merci Dani.

      Ștergere
  2. Mi se par adorabile lucrusoarele astea facute de mana. Si eu visez la cearceafuri cu margine de dantela, dar vor ramane un vis, caci si daca le-as avea, nu le-as putea ingriji, apa mea din fantana face gri rufele albe.
    Te felicit pentru rabdare, indemanare si executie, Marta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apa care nu-i limpede e bună doar la grădină. Nu ai încercat s-o limpezești? Cumperi o bucată mai mare de var nestins și o arunci în fîntînă...Apoi, se spală pereții fîntînii cu o perie de rădăcini și se scoate toată apa. După operația asta apa ar trebui să fie limpede.

      Ștergere
    2. N-am incercat asta, dar am mai auzit de varul nestins, insa nu stiu de unde sa-l cumpar. Si daca as gasi de cumparat, ar trebui sa fac operatiunea intr-un concediu, inainte de apleca de acasa, caci noi ne alimentam doar de la fantana asta, deci nu stiu cum am trai fara ea cateva zile. O sa ma gandesc, insa, la ce mi-ai spus.
      Mai e ceva, Marta. Cand scriu aici cate un comentariu, la cateva zile imi apare un mesaj pe mail ca mesajul acesta nu a ajuns la destinatie, undeva la "lavcris". Stii ceva de treaba asta?

      Ștergere
    3. Varul nestins se găsește la tîrguri de țară...Cît despre lavcris, este o altă comentatoare de-a mea, altceva nu știu...Am să caut...

      Ștergere
    4. Pai stii ce inseamna asta? Ca tot ce comentez eu aici ar trebui sa se duca prin e-mail si la lavcris si, din nu se stie ce motiv, la ea nu ajunge. Pare agatata de blogul tau si nu cred ca e in regula ... Nici eu nu stiu pe cine sa intreb, dar mai caut.

      Ștergere
  3. La suporturi pentru ustensile de bucătărie nu m-am gândit, eu doar cu suporturile de creioane. Arata super!
    Mileul dumneavoastră îmi aduce aminte de mama. Multa migala, dar și rezultatul e pe măsură.
    Eu va înțeleg perfect.. Cele mai bune idei și cel mai mult chef de meșterit am exact de sărbători, când e de făcut curățenie, cozonaci, etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E nevoie uneori să ai ustensilele la îndemînă...Lucru de mînă înseamnă pentru mine momentul meu de odihnă și intimitate. Mulțumesc pentru vizită, Ina.

      Ștergere