luni, 25 mai 2015

Quel été ce sera?.

Le 25 mai encore


La météo annonce un été de secheresse, déjà on a entendu ça plusieurs fois. Pourtant, ici, à la montagne le temps est plutôt humide et capricieux. Il pleut souvent et ensuite il fait du soleil. Aujourd'hui, il a plu avec de la grêle. Quand il fait beau, les gens préparent le bois de chauffage pour l'hiver, ça donne beaucoup de travail et il est assez cher. Nous, on n'en a
pas encore acheté. On doit le faire.

Meteo anunță o vară secetoasă, deja am auzit asta de mai multe ori. Cu toate acestea, aici, la munte, vremea este mai degrabă umedă și capricioasă. Plouă deseori ,apoi e soare, azi a căzut grindină. Cînd vremea permite oamenii lucrează de zor, pregătesc lemnele de foc pentru iarnă, asta le dă mult de lucru și e scump. Noi, încă nu am cumpărat. Trebuie să o facem.




  

4 comentarii:

  1. Deja lemne pentru iarna ? Bravo !
    Nici mie nu mi se pare ca aduce a seceta, inca. Ploua cel putin o data pe saptamana si e chiar racoare pentru sfarsitul lui mai. Dar cine stie ce ne rezerva vara ...
    Imi place buchetul din prima poza :) Seamana cu buchetele mamei ... chiar si fructiera plina cu mere e ca acasa ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În perioada în care florile tăiate sînt mai greu de găsit, aici nu este florărie, atunci fructele decorează și însuflețesc masa...Mulțumesc pentru comment, Dani.

      Ștergere
  2. Omul gospodar... iarna car și vara sanie. Și tata și-a umplut magazia cu lemne..
    Doamna Magda, iertați-mă că îndrăznesc, noi am vrea sa petrecem câteva zile de concediu la Arieseni, ați putea să ne recomandați o pensiune liniștită de unde am putea face ceva trasee?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sînt foarte multe pensiuni aici, așa că nu ar fi greu de recomandat...Oricînd, cu multă plăcere.

      Ștergere