duminică, 9 noiembrie 2014

Protests en Roumanie

Le 9 novembre 2014

Dimanche. Hier soir, sur internet, des reporters „virtuels” nous ont montré des protestes partout, en Roumanie, dans les grands villes. Les gens demandaient le respect pour le droit de vote de tous les roumains et ils montraient leur soutien pour les roumains de diaspora. Les télévisions de Bucarest faisaient semblant de ne rien savoir. À un moment donné on a entendu des infos qui parlaient de quelques gens qui protestaient à Cluj et à Timișoara.


Duminică. Ieri seară, pe internet, reporteri virtuali ne-au arătat protestele care aveau loc în marile orașe. Oamenii cereau respectarea dreptului de vot al tuturor românilor și-și arătau susținerea pentru românii din diaspora. Televiziunile din București se făceau că nu știu nimic. Într-un tîrziu s-au transmis informeții sumare și incomplete despre protestele din Cluj, Timișoara.(photo: internet)

  

2 comentarii:

  1. Pentru mine protestele de sîmbătă au fost surprinzătoare. Să ieși din casă pentru a te solidariza cu alții!!! Să ieși din casă fără a cere pensii și salarii!! Uimitor! România evoluează!A1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aseară aceste proteste s-au repetat în toate marile orașe tocmai pentru că MAE nu a făcut nimica pentru ca romînii din diaspora să poată vota...Mare mizerie!

      Ștergere