marți, 14 iunie 2016

Petit-fils et...soleil

Le 14 juin 2016


Mardi. Il pleut depuis des jours entiers, on ne compte plus. Le soleil se montre un petit peu pour nous montrer qu'il existe encore. Liviu se traîne jusqu'à l'école ses dernières semaines avant la retraite. Que c'est un crime d'obliger les gens de travailler jusqu'à cet âge pour toucher leurs droits financiers complets.

Nous n'avons plus bougé de chez nous que s'il était strictement
nécessaire. L'idée d'aller jusqu'à Cluj, récupérer notre petit fils qui venait de Bucarest paraîssait un lourd sac de sel à transporter au dos. Nous sommes partis dimanche à midi et il pleuvait à verse. 

Pourtant, finalement tout a bien fini, nous sommes bien rentrés chez nous et on se réhabitue les uns avec les autres...Au moins de ce côté il y a du soleil.

Marți. Plouă de zile întregi, nici nu am mai ținut socoteala. Soarele se arată doar cîte puțin ca să fim siguri că nu a dispărut. Liviu se tîrăște spre școală în fiecare zi în aceste ultime săptămîni înainte de pensionare. Este o adevărată crimă să obligi oamenii să lucreze pînă la această vîrstă pentru a-și
primi, la urmă, drepturile financiare complete.

Nu ne-am mai mișcat de-acasă doar dacă era strict necesar. Ideea de a merge pînă la Cluj, să-l recuperăm pe nepotul nostru, care venea de la București, părea un greu sac de sare de transportat în spinare. Am plecat duminică la prînz înspre Cluj sub o ploaie torențială. 

În cele din urmă, totul s-a terminat cu bine, sîntem din nou acasă și încercăm să ne reobișnuim unii cu alții. Dinspre partea asta măcar a răsărit soarele.

(photos:Liviu, Magdalena Camenidis)

    


4 comentarii:

  1. Ma intreb, cum voi rezista pana la pensie ... si pana atunci, o sa cresca varsta de pensionare. Muncim tot mai mult pe bani tot mai putini. Dar intai sa avem sanatate si vom vedea ce se mai intampla.
    Iti urez sa vina zile cu soare si multe bucurii, Marta !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Dani. Văd că și occidentalii încep să se îngrozească de așa o monstruozitate. 65 de ani.

      Ștergere
  2. Marta, asta mi se pare si mie una din ideile cele mai proaste - marirea varstei de pensionare, dar la cate ni se intampla noua in ultimul timp, parca zic ca asta e o treaba usurica. Daca apuc pensia, inca ma intreb cine o sa mi-o mai plateasca atunci. Vorba lui Dani, macar sanatosi sa fim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așteaptă să ajungi la pensie! Pînă atunci sănătate și putere de muncă!

      Ștergere